NM-runde i bakkeløp ved Varna-banen

johny-sandmo-opel-kadett.jpgFørstkommende helg kjøres årets femte og sjette NM-runde i bakkeløp for biler ved Varna Kart Ring i Våler i Østfold. Løpene kjøres i en 1 250 meter lang trase inn til gokartbanen, og banedekket er både grus og asfalt.

Det er tredje gang den driftige gokart-klubben KNA Varna arrangerer NM-runder i bakkeløp. Traseen det skal kjøres var nybygd som innfartsvei til den populære gokartbanen for to år siden. Foran årets løp er traseen ytterligere forbedret, ved at det blant annet er sprengt vekk en del fjell langs veien. Dermed er sikkerheten bedret.
Det er fem forskjellige klasser som har NM-status i bakkeløp. Det er de tre supernasjonal-klassene, en klasse for tohjulsdrevne rallybiler, og en klasse for firehjulsdrevne biler. I tillegg er det norgescup for rallycross nasjonal.

I supernasjonal inntil 1600 ccm har Tommy Tesdal fra NMK Kvinesdal tatt ledelse etter de tre første NM-rundene. Han har så langt kjørt inn 73 poeng med sin Opel Corsa. Seks poeng bak ligger Trond W. Martinsen fra NMK Larvik som kjører VW Polo. På en tredjeplass følger Lasse T. Andresen fra NMK Larvik. han har kjørt inn 62 poeng med sin Citroën Saxo.

I supernasjonal 1600-2000 ccm er det Johny Sandmo fra NMK Drammen som leder foran helgens to runder i Østfold med 75 poeng. Sandmo kjører en Opel Kadett. Richard Halvorsen fra Kristiansand Automobilklubb (KAK) ligger på en andreplass. Med sin Mazda RX7 har han så langt kjørt inn 66 poeng. På en tredjeplass følger Lars Otto Holt fra NMK Larvik som har kjørt inn 57 poeng med sin Ford Fiesta.
I supernasjonal over 2000 ccm har Olav Fredriksen fra KNA Eiker tatt ledelsen etter de tre første rundene med sin Ford Focus. Han har 73 poeng etter rundene som er kjørt i Larvik og på Noresund. Nærmest ligger Tom Einar Aaserud fra NMK Hadeland, som kjører Volvo S40, med 67 poeng. Fjorårets norgesmester i klassen, Stian Haugan fra KNA Telemark, ligger på 3. plass med sin Citroën Xsara. han har 62 poeng foran helgens runder.

I klassen for tohjulsdrevne rallybiler er det kun sju poeng som skiller de tre beste. Tommy Herregården fra NAF Motorsport i BMW M3 leder etter de tre første rundene. Han har kjørt inn 71 poeng. Han er kun fire poeng foran Lars Morten Berntsen fra NMK Hadeland som kjører Opel Kadett. Jarle Lippert fra NAF Motorsport Asker & Bærum er på tredjeplass med sin BMW M3 og 64 poeng.

I klassen for de firehjulsdrevne bilene er det tittelforsvarer Anders Grøndal fra NMK Drammen som har åpnet årets sesong best. Grøndal har vunnet de tre første rundene med sin Subaru Impreza WRC. Han står dermed med 84 poeng. På en andreplass ligger Anders P. Andersen fra NMK Hadeland med sin Mazda 323 4WD. Han har 64 poeng. På tredjeplass ligger Tom Heitmann fra NMK Tønsberg som har 50 poeng med sin Subaru Impreza Sti.

I norgescupen for rallycross nasjonal inntil 2400 ccm er det Geir Paulsen fra NAF Motorsport Gjøvik som er i føringen foran løpene ved Varna-banen. Han har kjørt inn 77 poeng med sin Volvo 240. I klassen over 2400 ccm er det Dag Arne Halvorsen fra NMK Larvik som topper med sin Volvo S40 og 72poeng.

Det kjøres tre omganger i en NM-runde, og den føreren som oppnår best tid i en av omgangene i sin klasse er vinner.

Arrangørens Internettside

Arena :
Løpet kjøres i veitraseen fra rv115 og inn til Varna Kart Ring samt delvis i depotet og på kartbanen.

Beliggenhet:
Fra E6, Moss:
Ta av ved Mosseporten og følg riksvei 120 mot Elvestad i ca. 5 km,
deretter mot Skiptvet, riksvei 115 i ca. 12 km.

Fra E18, Askim:
Ta av mot Skiptvet, rv 115. Følg riksvei 115 til Svinndal.
Derfra videre mot Moss i ca. 12 kilometer.

Banen ligger på Skjønnerødtoppen.

Traseen:
Bakkens lengde er 1 254 meter, bredde ca. 5 meter. Banedekket er ca. 60% grus og 40% asfalt. Høydeforskjell er 28 meter.

Tidsplan :
Lørdag 14. august:

kl. 11.00 Innledende omganger
kl. 17.00 Premieutdeling

Tidsplan :
Søndag 15. august:

kl. 12.00 Innledende omganger
kl. 18.00 Premieutdeling