NM-runde i baneracing på Rudskogen

frodealhaug.jpgFørstkommende helg blir det stor aktivitet på Rudskogen Motorpark i Østfold. Da kjøres det både NM-runder, norgescup og Subaru Cup i baneracing for biler på banen i Rakkestad.

Det er i klassene Standard Production, Seven Racing og GT det kjøres om NM i år. Disse skal kjøre to finaler, på Rudskogen. I norgescupen kjøres det også to runder i helgen. Dette gjelder klassene GT, Formel Basic, Seven Racing junior og Historisk. Alle NM- og NC-klassene kjører sine løp på lørdag, mens det kjøres ett løp lørdag og ett på søndag i Subaru Cup.

I Standard Production er det snakk om standardbiler. Det er 7. og 8. NM-runde for denne klassen, og her er det Joackim Ottersen fra KNA Oslo som leder. Han har kjørt inn 117 poeng med sin Honda Civic. På en andreplass ligger Stian Dyvå Ormholt fra KNA Varna med 102 poeng. Også han kjører en Hda Civic. På tredjeplass følger Marius B. Stai fra NMK Elverum, også han i Honda Civic. Han står bokført med 85 poeng.

I klassen Seven Racing er det deltagerrekord med hele 33 påmeldte førere under helgens NM-arrangement. Det er 5. og 6. NM-runde som skal gjøres unna i denne klassen, og det er Torbjørn Lunden Bjerke fra KNA Nordvest som leder. Han har kjørt inn 73 poeng så langt. På en 2. plass ligger hjemmefavoritten, Øyvind Kristiansen fra NMK Rudskogen. Han har 53 poeng så langt. På tredjeplass følger fjorårets sølvvinner, Daniel Bjørk Nordgård fra NAF Motorsport Trøndelag. Han har 49 poeng.

I GT-klassen, klassen for muskelbilder av mange forskjellige kategorier, er det ikke mindre enn 23 biler påmeldt til helgen. Det vil garantert blir underholdene når disse slipper løs tusenvis av hestekrefter på Rudskogen. Det er 7. og 8. NM-runde for denne klassen, og NM-leder så langt er Frode Alhaug fra KNA Solør Motorsport i en nydelig Chevrolet Corvette Z06. Han har 198 poeng så langt. På andreplass følger Are Ourom, også han fra KNA Solør Motorsport, i en Toyota Supra med 179 poeng. På tredjeplass ligger Jarl Nilsen fra KNA Klepp Motorsport med sin Dodge Viper. Han har 169 poeng etter de seks første løpene.

I formel Basic, som er rimelig og populær formel-klasse, er det norgescup på Rudskogen. Anders Lindstad fra KNA Solør Motorsport leder foran helgens 7. og 8. runde med 114 poeng. På en 2. plass følger Olav Opås, også han fra KNA Solør Motorsport, med 80 poeng. På tredjeplass ligger Aleksander Istad fra KNA Oslo med 71 poeng.

I denne klassen skal det også være NM i år, men det mesterskapet avgjøres med kun ett løp på Vålerbanen 19. september.

I norgescupen for Seven Racing Jr. er det samme leder som i NM. Torbjørn Lunden Bjerke fra KNA Nordvest topper med 78 poeng. På andreplass følger Øyvind Kristiansen fra NMK Rudskogen med 66. Ådne Halstenrud fra NMK Modum & Sigdal ligger på tredjeplass med 50 poeng.

I norgescupen for historisk racing er det Dag-Henning Nielsen som topper etter at fire løp er unnagjort. Han har kjørt inn 122 poeng med sin Lotus Eland. Nærmest følger Birger Knutsen i en Morris Cooper S med 112 poeng. På tredjeplass ligger Knut Chr. Hallen med sin Morgan Plus 8. Hallan har 106 poeng.

I Subaru Cup leder Andreas Mikkelsen fra NAF Motorsport Asker & Bærum suverent med 182 poeng. Nærmest ligger Trond G. Svenkerud fra NAF Hamar med 105 og Kenneth Johnsrød fra KNA Varna med 96.

I tillegg til bilklassene kjøres det også roadracing på Rudskogen til helgen.
Arrangørens Internettside

Rudskogen Motorsenter ligger langs riksvei 111 mellom Sarpsborg og Rakkestad. Avstand fra Rakkestad 10 km, fra Sarpsborg 20 km, fra Oslo 85 km

Banen er 1.901 meter lang, høydeforskjell 25 meter, lengste rettstrekning: 550 meter, 6 høyre- og 4 venstresivinger.

Tidsskjema:

Fredag 4. september:
12.00 – 15.00 Fri trening
18.00 – 19.00 Fri trening
19.00 Tidkjøring 1, Subaru Cup

Lørdag 5. september:
08.00-12.00 Tidstrening
12.40 Finaler 1, Formel Basic, Historisk, Seven Racing + Jr., Standard Production, GT,
Subaru Cup.
15.50 Finaler 2, Formel Basic, Historisk, Seven Racing + Jr., Standard Production og GT

Søndag 6. september:
11.00 Tidstrening 2, Subaru Cup
15.00 Finale 2 Subaru Cup