NM-runde i crosskart

Tredje NM-runde i crosskart ble arrangert av NMK Nedre Hallingdal på Roppemoen i Flå i helgen.Banen på Roppemoen er forholdsvis ny og traseen er nok både kortere og noe trangere enn førerne er vant med.

Den som mestret det hele best i 125 ccm-klassen var Carl Henrik Lyche (bildet) fra NAF Harstad som tok sin andre NM-seier på rad. Nærmest i finalen på Flå kom Aleksander Bjørnstad fra NMK Hamar, mens tredjeplassen gikk til Mats Nygård fra KNA Solør Motorsport.

I 250 ccm ble det ny seier til Mathias Michaelsen fra NMK Narvik. Fjorårets mester har nå vunnet to av tre NM-runder så langt i år, og tok over NM-ledelsen etter helgens løp. Ole Christian Veiby fra KNA Solør Motorsport kjørte inn til 2. plass, og han ligger  på tredjeplass sammenlagt i NM. På en tredjeplass i helgen fulgte Ole Martin Nygård fra KNA Solør Motorsport.

I den tredje og siste NM-klassen, 650 ccm, ble det seier til Ingve Andre Strand fra NMK Vikedal. Det var hans første seier i årets NM. Ludvik S. Einarsen fra NMK Gardermoen endte på 2. plass, mens vinneren av de to første NM-rundene, Harald Engerud fra KNA Eiker, endte på 3. plass.

I 85 ccm, som har en egen juniorcup, ble det seier til norsk/svenske Oliver Solberg som kjører for MK Ratten. Han vant foran Jacob Lyseng fra NMK Hønefoss og Lucas Waaler fra KNA Solør Motorsport.