NM-runde i rallycross i Bergen

terje-morstad.jpgRundt 70 førere stiller til start i de tre klassene når årets andre NM-runde i rallycross for supernasjonal kjøres førstkommende helg. NM-runden kjøres på Eikås Motorsenter i Bergen, med NMK Bergen som arrangør.

Det er supernasjonal-klassene, klasse 1, inntil 1600 ccm, klasse 2, 1600-2000 ccm og klasse 3, over 2000 ccm, som inngår i mesterskapet. Det skal kjøres fem NM-runder i rallycross. Den første ble kjørt på Lånke ved Stjørdal, og de tre siste skal kjøres på Gardermoen, Finnskogbanen i Solør og på EM-arenaen Momarken.

I klassen for bilene med de minste motorene, inntil 1600 ccm, var det fjorårsmester Even Hvaal fra NMK Larvik som åpnet best med seier i årets første runde. Han leder dermed mesterskapet i sin Citroën Saxo før det kommer til Bergen. Nærmest følger Tommy Tesdal fra NMK Kvinesdal i Opel Corsa, mens Robert Aamodt fra NMK Aurskog Høland ligger på 3. plass med sin Peugeot 106. 20 fører er påmeldt i denne klassen til helgen.

I klasse 1600-2000 ccm er det fjorårets sølvvinner, Tom Daniel Tånevik fra NMK Konsmo, som har åpnet best i sin Peugeot 306. Han vant NM-åpningen og leder dermed mesterskapet. På en 2. plass følger Atle Vik fra Kristiansand Automobilklubb med sin Mazda RX7. På en 3. plass ligger Bjørn Øvergård fra NMK Ringsaker i sin Opel Kadett GSi.

I klassen for biler med motorer over 2000 ccm var det veteranen Terje Morstad (bildet) fra NMK Gardermoen som gikk til topps i første NM-runde med sin BMW M3. På andreplass fulgte klubbkollega Rune Engesvoll i Volvo S40. På en 3. plass i første runde kom Herbjørn C. Haug fra KNA Solør Motorsport i sin Mercedes C299. I Supernasjonal over 2000 ccm stiller 31 førere til start på Eikås Motorsenter.

Poengstillinger i NM

Arrangøren har egen Internettside med startlister etc. som finnes her