NM-runde i rallycross i Konsmo

NM RC 14 vinnere r 1
Årets andre NM-runde i rallycross kjøres førstkommende helg på Konsmo Motorbane i Audnedal i Vest Agder. Rundt 95 deltagere stiller i løpet som også har status som Norgescup for rallycross nasjonal samtidig som det er andre runde av Junior Cup.  Arrangør er NMK Grenland.
Det er supernasjonal-klassene, klasse 1, inntil 1600 ccm, klasse 2, 1600-2000 ccm og klasse 3, over 2000 ccm samt klasse 4 Super Cars som inngår i rallycross-mesterskapet. Helgens løp i Skien er også første NC-runde for de to rallycross nasjonal-klassene. I tillegg er det første runde av junior cup.

I NM-klassen for bilene med de minste motorene, inntil 1600 ccm, var det Trond W. Marthinsen fra NMK Larvik i Citroën Saxo som tok ledelsen etter første NM-runde i Skien. Han er også mester i denne klassen de to siste årene. På en andreplass etter første runde ligger Espen Isaksætre fra KNA Solør Motorsport som også kjører Citroën Saxo. Han er fire poeng bak Marthinsen. På en tredjeplass ligger fjorårets sølvvinner, Asgeir Taraldsen fra NMK Melhus. Han er tre poeng bak Isaksætre med sin Renault Clio.

Klasse 1600-2000 ccm vil nok tiltrekke seg stor interesse blant hjemmepublikummet i Konsmo til helgen. Her er det Stein Svardal fra arrangørklubben NMK Konsmo som leder etter første runde. Med sin Mazda RX7 har han kjørt inn 44 poeng. Han er kun ett poeng foran Rudi Andre Rosseland fra NMK Bergen som kjører en Mazda RX8. På en tredjeplass ligger Jonas Dalseth Jacobsen fra NMK Hålogaland med sin BMW M3. Det er altså førere både fra sør, vest og nord som fyller pallen i denne klassen så langt.

Stian Haugan fra KNA Telemark har dominert klassen for biler med motorer over 2000 ccm de siste årene med sin Citroën Xsara, og er regjerende mester.  Han har også åpnet årets sesong best. Han leder både NM i rallycross og NM i bakkeløp så langt. Foran rallycross-runden i Konsmo har han 46 poeng, og er fire poeng foran Herbjørn C. Haug fra KNA Vålerbanen i Mercedes. På en tredjeplass følger Rune Engesvoll fra NMK Gardermoen i Lexus IS2000.

I klassen Super Cars, som er for firehjulsdrevne rallycrossbiler, er det foreløpig ikke delt ut NM-poeng på grunn av liten deltagelse. Det er tre førere påmeldt i denne klassen i helgen. Det er Pål Tønsberg fra NMK Gardermoen i Toyota Celica, Øivind Finstad fra NMK Drammen i en Skoda Fabia og Tor Andre Trydal fra NMK Konsmo, også i en Skoda Fabia.

I tillegg til NM-klassene kjøres andre runde av junior cup i rallycross på Konsmo Motorbane. Her er det Ole Markus H. Jørgen fra NMK Gardermoen som har tatt ledelsen etter første runde med sin VMW Golf. Nærmest ligger Heine Rudi fra NMK Nore & Uvdal, også med VW Golf. På en tredjeplass ligger Daniel Jogerud fra NMK Gardermoen i VW Lupo.

Det kjøres også norgescup for rallycross nasjonal. I klassen inntil 2400 ccm er det Robin Slåttekjær fra NMK Grenland som leder med sin Ford Fiesta.

I klassen over 2400 ccm er det Tor Inge Dahl fra NMK Tønsberg som topper med sin 242.

NM-runden i Konsmo kjøres over to dager med tre innledende omganger lørdag samt fjerde omgang og finaler på søndag