NM-runde i rallycross i Meldal

t_w_marthinsen_11.jpgÅrets tredje NM-runde i rallycross kjøres førstkommende lørdag og søndag på Arena Wallenberg i Meldal. Rundt 100 deltagere stiller i løpet på det forholdsvis nye og flotte baneanlegget.

Det er supernasjonal-klassene, klasse 1, inntil 1600 ccm, klasse 2, 1600-2000 ccm og klasse 3, over 2000 ccm som inngår i mesterskapet. Det skal kjøres fem NM-runder i rallycross i år. Den første ble kjørt i Bergen. Den andre på Lyngås sist lørdag, og etter Orkanger følger Skien og Vinjarmoen på Dokka.

På Arena Wallenberg kjøres også andre runde i norgescupen for rallycross nasjonal, andre runde av juniorcupen 2011.

I NM-klassen for bilene med de minste motorene, inntil 1600 ccm,
er det Trond W. Marthinsen fra NMK Larvik i Citroën Saxo som leder etter de to første rundene. Han åpnet med andreplass i Bergen, mens han vant forrige lørdag på Lyngås. Han står med 50 poeng. På en andreplass følger Thommy Tesdal fra NMK Kvinesdal som åpnet årets NM-sesong best med seier i Bergen. I forrige runde var han på andreplass, og han har 47 poeng. På en tredjeplass følger Alexander Hvaal fra NMK Larvik med 39 poeng.

I klasse 1600-2000 ccm er det Ole Håbjørg fra NAF Motorsport Trøndelag som har tatt ledelsen med sin BMW etter to runder. Han står med 47 poeng etter en seier og en tredjeplass. Christian Sandmo fra NMK Drammen ligger på en andreplass med sin Opel Kadett. Han har kjørt inn 45 poeng. Fire poeng bak Sandmo ligger Henning Nyberg fra NMK Gardermoen i Mazda RX7.

I klassen for biler med motorer over 2000 ccm er det fjorårets mester,
Terje Morstad fra NMK Gardermoen, som har tatt en knapp ledelse. Med sin BMW M3 vant han på Lyngås, mens han tok 3. plass i Bergen. Totalt har han 46 poeng. Kun ett poeng bak følger Stian Haugan fra KNA Telemark med sin Citroën Xsara. På tredjeplass ligger Herbjørn C. Haug fra KNA Solør Motorsport i Mercedes C299. Han har 36 poeng. Kun ett poeng bak Haug ligger Rune Engesvoll fra NMK Gardermoen i Volvo S40.

I tillegg til NM-runde for supernasjonal kjøres det også juniorcup på Arena Wallenberg til helgen. Her er det Hans Anders Brænden fra NMK Hadeland som leder etter første runde med sin Toyota Starlet.

I løpet inngår også andre runde av norgescupen for rallycross nasjonal. Her er det Jonny Brådli fra NMK Egersund som leder klassen inntil 2400 ccm med sin Ford Escort MK2. I klassen over 2400 ccm er det ledelse for Alf Kolbjørn Owren fra NAF Motorsport Gjøvik i Volvo 940.

NM-runden på Arena Wallenberg kjøres over to dager. Kvalifisering og to innledende omganger kjøres lørdag. På søndag kjøres tredje omgang og finaler.

Arrangøren har egen Internettside med startlister etc. som finnes her.