NM-runde i rallycross i Skien

haabjorg-2_11_490.jpgÅrets fjerde NM-runde i rallycross kjøres førstkommende lørdag og søndag på det nye Grenland Motorsportsenter i Skien. Rundt 100 deltagere stiller i løpet på det nye baneanlegget.
Det er supernasjonal-klassene, klasse 1, inntil 1600 ccm, klasse 2, 1600-2000 ccm og klasse 3, over 2000 ccm som inngår i mesterskapet. Det skal kjøres fem NM-runder i rallycross i år. Den første ble kjørt i Bergen. Den andre på Lyngås, deretter i Orkanger, før det nå er klart for Skien og deretter avsluttes mesterskapet på Dokka.

På Grenland Motorsportsenter kjøres også tredje runde i norgescupen for rallycross nasjonal og fjerde runde av juniorcupen 2011.

I NM-klassen for bilene med de minste motorene, inntil 1600 ccm,
er det Thommy Tesdal fra NMK Kvinesdal i Opel Corsa som leder etter de tre første rundene. Han har 72 poeng så langt, og har vunnet to av tre runder. På andreplass følger Trond W. Marthinsen fra NMK Larvik i Citroën Saxo med 68 poeng. På en tredjeplass ligger Asgeir Taraldsen fra NMK Melhus med sin Peugeot 206 og 60 poeng.

I klasse 1600-2000 ccm er det Ole Håbjørg fra NAF Motorsport Trøndelag som har ledelsen etter tre runder med sin BMW. Han står med 74 poeng etter to seire og en tredjeplass. Henning Nyberg fra NMK Gardermoen i Mazda RX7 ligger på en andreplass med 58 poeng. På tredjeplass følger John Karlsson fra NAF Motorsport Bergen i Mazda RX8 med sine 57 poeng.

I klassen for biler med motorer over 2000 ccm er det fjorårets mester,
Terje Morstad fra NMK Gardermoen, som har en knapp ledelse med sin BMW M3. Han står med 71 poeng, og er kun ett poeng foran Stian Haugan fra KNA Telemark med Citroën Xsara. På tredjeplass ligger Rune Engesvoll fra NMK Gardermoen med sin Volvo S40. Han har 51 poeng.

I tillegg til NM-runde for supernasjonal kjøres det også juniorcup på Grenland Motorsportsenter til helgen. Her er det Joakim Rønnevik fra NMK Vikedal som leder etter de tre første rundene med sin VW Golf GTI.

I løpet inngår også tredje runde av norgescupen for rallycross nasjonal. Her er det Tom Engh fra NAF Motorsport Gjøvik som leder klassen inntil 2400 ccm med sin Volvo 240. I klassen over 2400 ccm er det ledelse for Erik Mellegaard fra NMK Trøgstad i Volvo 242.

NM-runden på Grenland Motorsportsenter kjøres over to dager. Kvalifisering og to innledende omganger kjøres lørdag. På søndag kjøres tredje omgang og finaler.

Arrangøren har egen Internettside med startlister etc. som finnes her: