NM-runde i rallycross på Bollandsmoen

Skomedal
Årets tredje NM-runde i rallycross kjøres førstkommende helg på Bollandsmoen Motorbane på Ler i Melhus. Rundt 85 deltagere stiller i løpet som også har status som Norgescup for rallycross nasjonal samtidig som det er andre runde av Junior Cup.
Arrangør var denne tredje NM-runden er NMK Melhus.

Det er supernasjonal-klassene, klasse 1, inntil 1600 ccm, klasse 2, 1600-2000 ccm og klasse 3, over 2000 ccm samt klasse 4 Super Cars som inngår i rallycross-mesterskapet. Helgens løp på Bollandsmoen er også tredje NC-runde for de to rallycross nasjonal-klassene. I tillegg er det tredje runde av junior cup.

I NM-klassen for bilene med de minste motorene, inntil 1600 ccm, er det Trond W. Marthinsen fra NMK Larvik i Citroën Saxo som har ledelsen etter å ha vunnet de to første NM-rundene henholdsvis i Skien og Konsmo. Han har kjørt inn 92 poeng, og han er også mester i denne klassen de to siste årene. På en andreplass ligger Espen Isaksætre fra KNA Solør Motorsport som også kjører Citroën Saxo. Han er ti poeng bak Marthinsen. Isaksætre har for øvrig hatt to meget gode innhopp i rallycross-EM siden forrige NM-runde. På en tredjeplass ligger Preben Myklebust fra NMK Egersund i Opel Corsa. Han har 74 poeng så langt.
I klasse 1600-2000 ccm er det svært jevnt i medaljekampen. Klassen ledes av Stein Svardal fra NMK Konsmo i Mazda RX7. Han vant første runde, men lyktes dårlig på hjemmebane i Konsmo og har 73 poeng. På en andreplass følger Kenneth Johansen fra NMK Vikedal i Ford Puma. Han har 71 poeng. Vinneren av forrige runde, Roy Vidar Skomedal fra KAK ligger på tredjeplass med 69 poeng i sin Ford Escort.

I klassen for biler over 2000 ccm er det Herbjørn C. Haug fra KNA Vålerbanen som topper med sin Mercedes. Han har andreplass i begge de to første rundene og har kjørt inn 84 poeng. Stian Haugan fra KNA Telemark har dominert denne klassen de siste årene med sin Citroën Xsara, og er regjerende mester. Han ligger nå på delt andreplass med 80 poeng. Plassen deler han med Hans Jøran Østreng fra NMK Trøgstad, som vant forrige runde i sin BMW M3.

I klassen Super Cars, som er for firehjulsdrevne rallycrossbiler, er det foreløpig ikke delt ut NM-poeng på grunn av liten deltagelse.

I tillegg til NM-klassene kjøres tredje runde av junior cup i rallycross på Bollandsmoen Motorbane. Her er det Heine Rudi fra NMK Nore & Uvdal som leder med sin VW Golf og 84 poeng. Karoline Breivik er på andreplass med sin Toyota Starlet og 74 poeng. På en tredjeplass ligger Daniel Jogerud fra NMK Gardermoen, som har kjørt inn 69 poeng med sin VW Lupo.

Det kjøres også norgescup for rallycross nasjonal. I klassen inntil 2400 ccm er det Robin Slåttekjær fra NMK Grenland som leder med sin Ford Fiesta.

I klassen over 2400 ccm er det Tor Inge Dahl fra NMK Tønsberg som topper med sin 242.

NM-runden på Bollandsmoen kjøres over en dag med tre innledende omganger og finaler på lørdag