NM-runde i rallycross på Finnskogbanen

Det er ventet spennende dueller og topp underholdning når årets tredje NM-runde i rallycross kjøres på Finnskogbanen i Åsnes kommune kommende helg. I tillegg til at det kjempes om NM-poeng i Supernasjonal-klassene skal det også kjempes i Shorcar og de ung e juniorene er på plass for å kjøre norgescup.

For Supernasjonal-klassene er løpet på Finnskogbanen årets tredje NM-runde. Dette er klassene supernasjonal, t.o.m. 1600 ccm, t.o.m. 2000 ccm, t.o.m.  2400 ccm og over 2400.
For Shortcar Extreme kjøres 7. og 8. NM-runde. Denne klassen har også racing som NM-runder, og helgens to løp er sesongens første rallycross.
Tredje runde av årets juniorcup i rallycross kjøres også på Finnskogbanen til helgen.

I NM-klassen for bilene med de minste motorene, til og med 1600 ccm, er det Knut Øystein Haaland fra NMK Larvik som leder med sin VW Polo. Han kjørte inn 54 poeng i de to første rundene på Momarken og i Grenland.

På en andreplass følger Martin Kjær fra NMK Grenland med sin Opel Corsa og 50 poeng. Kjær vant forrige runde i Grenland.
På en tredjeplass følger beste kvinnelige fører i klassen, Helene Hvaal fra NMK Larvik. Hun står bokført med 47 poeng i sin Citroën Saxo.

I klassen for biler til og med 2000 ccm er det den nykårede Europamesteren Sivert Svardal fra NMK Konsmo som leder med sin Mazda RX8.  I helgen sikret han seg EM-gull i klassen Touringcar under siste EM-runde på Höljes i Sverige. I NM har han kjørt inn 65 poeng så langt. 18-åringen vant siste runde i Grenland.

På en delt andreplass følger Jan Emil Wilsberg fra KNA Kongsvinger med sin Citroën DS3 og 58 poeng. Fjorårets Norgesmester, Daniel Holten fra NMK Vikedal ligger på tredjeplass med sin Ford Fiesta og 53 poeng. Holten sikret seg for øvrig EM-bronse i Höljes i helgen.

I klassen til og med 2400 ccm er det regjerende norgesmester Fredrik Ågedal fra NMK Konsmo, som leder med sin BMW M3. Til tross for at han måtte bryte finalen i siste NM-runde, har han sanket 58 poeng.
Andreplassen deles av Jørgen Syversen fra NMK Aremark i Ford og Robin Slåttekjær fra NMK Grenland, også han i Ford. De har begge kjørt inn 51 poeng.

I supernasjonal-klassen med de største motorene, over 2400 ccm, topper tittelforsvarer Jonas Dalseth Jacobsen fra NMK Hålogaland etter to runder. Selv om han måtte kjøre forrige løp i en lånt Volvo S40 vant han, og totalt har han 66 poeng.

Han er kun to poeng foran mesteren fra 2016 og sølvvinner i fjor, Hans-Jøran Østreng fra NMK Trøgstad. Han har kjørt inn 64 poeng i sin BMW. På en tredjeplass følger Rune Engesvoll fra NMK Gardermoen i Lexus IS 200 med 55 poeng.

I Shortcar Extreme er det Thor Gunnar Hagen fra NMK Modum & Sigdal som topper med 108 poeng etter at seks runder er unnagjort på asfalten på Vålerbanen, Rudskogen og Karlskoga så langt.
På en andreplass følger klubbkamerat Lars Nordli med 99 poeng. På tredjeplass ligger Steinar Solibakke Klev fra NMK Kongsberg med 68 poeng.

I tillegg til NM-klassene kjøres årets tredje runde av junior cup for førere fra 16 til 21 år på Finnskogbanen. Her er det Ole Henry Steisnholt fra NMK Grenland som leder med 64 poeng i sin Honda Civic. På en andreplass ligger Trond Simen Larsen fra NMK Konsmo med sin Honda Civic og 53 poeng. På tredjeplass følger Marius Karlstad fra NMK Gardermoen med Ford og 49 poeng.

NM-runden på Finnskogbanen kjøres over to dager med trening og tre innledende omganger på lørdag, samt fjerde innledende omgang og finaler på søndag.