NM-runde i rallycross på Finnskogbanen

tom_daniel_taanevik.jpgDet blir garantert hard kamp og tøffe dueller når årets fjerde NM-runde i rallycross kjøres på Finnskogbanen i Åsnes i Hedmark i helgen. Ikke mindre enn 175 deltagere er påmeldt i løpet som også er femte runde i norgescupen for rallycross nasjonal.

Det er KNA Solør Motorsport som er arrangør for NM-runden som blir en massemønstring i antall deltagere. Det er supernasjonal-klassene, klasse 1, inntil 1600 ccm, klasse 2, 1600-2000 ccm og klasse 3, over 2000 ccm, som kjører sin fjerde runde. De tre første rundene er kjørt i Bergen, Stjørdal og Gardermoen.

I tillegg til NM er det også femte runde i norgescupen for rallycross nasjonal, som er delt i to klasser, under og over 2 400 ccm. I disse to klassene er det nærmere 90 deltagere til sammen.

I NM-klassen for bilene med de minste motorene, inntil 1600 ccm, er det fjorårsmester Even Hvaal fra NMK Larvik som leder etter seire i alle tre rundene til nå. Han har dermed 60 poeng og ligger ni foran Tommy Tesdal fra NMK Kvinesdal i Opel Corsa. Tesdal har tre andreplasser. På en 3. plass ligger Robert Aaamodt fra NMK Aurskog-Høland med sin Peugeot 106 og 34 poeng. Det blir spennende å se om hjemmefavoritten, 16 år gamle Mats Lysen fra KNA Solør Motorsport, kan kjempe om en pallplassering. Han tok overraskende 3. plass i siste EM-runde i Sverige første helgen i juli med sin Citroën Saxo.

I klasse 1600-2000 ccm er det fjorårets sølvvinner, Tom Daniel Tånevik fra NMK Konsmo, som leder med sin Peugeot 306. Han har to seire og en andreplass så langt, og står dermed med 57 poeng. På en 2. plass følger Kjetil Nygård fra KAK med sin Citroën Xsara. Han har 29 poeng. Han ligger kun to poeng foran John «Pirka» Karlson fra NMK Bergen som kjører Mazda RX7.

I klassen for biler med motorer over 2000 ccm er det svært jevnt blant de beste etter de tr første NM-rundene. Terje Morstad fra NMK Gardermoen topper med sin BMW M3. Han har 44 poeng etter en seier og to 5. plasser. På en 2. plass ligger Kurt Inge Espeland fra KAK med sin Subaru Impreza. Han har 42 poeng. På en 3. plass så langt ligger Mindor Lien fra NAF Kristiansund. Han har kjørt inn 39 poeng med sin BMW M3. Bak tettrioen følger Stian Haugan fra KNA telemark og Torleif Rafoss fra NMK Konsmo som begge har 37 poeng. Med andre ord er det fem førere innenfor sju poeng.

I norgescupen for klassen inntil 2400 ccm er det ringreven Arn finn Bergseng fra NMK Fluberg som leder foran helgens femte runde. Han kjører en Ford Escort og har 66 poeng. På 2. plass ligger Frode Leirhol fra NMK Valdres med sin VW og 61 poeng.

I klassen over 2400 ccm er det NMK Drammens Steinar Johannessen som leder med sin Porsche 911. Han har 59 poeng. På 2. plass følger Stig Pedersen fra NMK Larvik med 50 poeng.

NM-runden på Finnskogbanen innledes med trening allerede på fredag. Lørdag kjøres to innledende omganger. Tredje omgang samt finaler kjøres på søndag.

Arrangørens nettside