NM-runde i rallycross på Gardermoen

ole-kr-nottveit.jpgDet blir garantert tøffe dueller, action og spenning når det kjøres NM-runde i rallycross på Gardermoen Motorpark til helgen. I spissen for deltagerne står andremann fra søndagens EM-runde i Østerrike, Ole Kristian Nøttveit.

Mens det er tredje runde for de tre supernasjonalklassene, er det første NM-runde for EM-klassen divisjon 1 på Gardermoen. Dermed blir det anledning til å oppleve de firehjulsdrevne bilene med opp mot 600 HK under panseret. Ole Kr. Nøttveit stiller til start med sin Ford Focus som han så langt i år har en 2. og en 3. plass med i EM-serien.

Det er supernasjonal-klassene, klasse 1, inntil 1600 ccm, klasse 2, 1600-2000 ccm og klasse 3, over 2000 ccm, som kjørre sin tredje runde. De to føreste runden er kjørt i Bergen og Stjørdal.

I klassen for bilene med de minste motorene, inntil 1600 ccm, er det fjorårsmester Even Hvaal fra NMK Larvik som leder etter seire i begge rundene til nå. Han har dermed 40 poeng og ligger seks foran Tommy Tesdal fra NMK Kvinesdal i Opel Corsa. Tesdal har to andreplasser. På en 3. plass ligger Trond W. Marthinsen fra NMK Larvik med sin VW Polo. Han har 26 poeng.

I klasse 1600-2000 ccm er det fjorårets sølvvinner, Tom Daniel Tånevik fra NMK Konsmo, som har åpnet best i sin Peugeot 306. Han har en seier og en andreplass så langt, og står dermed med 37 poeng. På en 2. plass følger Bjørn Øvergård fra NMK Ringsaker i sin Opel Kadett GSi med 25 poeng. Kjetil Nygård fra KAK ligger på en 3. plass med sin Citroën Xsara. Han har 24 poeng.

I klassen for biler med motorer over 2000 ccm er det uhyre jevnt blant de beste etter de to første NM-rundene. Mindor Lien fra NAF Kristiansund leder med sin BMW M3. Han har kjørt inn 33 poeng. Kun ett poeng bak ligger Terje Morstad fra NMK Gardermoen som gikk til topps i første NM-runde med sin BMW M3. På tredjeplass, tre poeng bak Morstad, ligger Kurt Inge Espeland fra KAK med sin Subaru Impreza. Totalt er det fem førere innenfor åtte poeng i denne klassen, så det går mot spennende finaler på Gardermoen på søndag.

NM-runden på Gardermoen Motorpark kjøres både lørdag og søndag, med to innledende omganger lørdag, og tredje omgang samt finaler på søndag. I tillegg til NM-klassene er rallycross junior med som gjesteklasse.

Arrangøren har egen Internettside med startlister etc. som finnes her