NM-runde i rallycross på Lyngås

m_morstad_10.jpgÅrets andre NM-runde i rallycross kjøres førstkommende helg på den gamle ærverdige EM-arenaen Lyngås Motorbane i Lier. Rundt 90 deltagere stiller i løpet, der også klassen shortcar har NM-runde.

Det er supernasjonal-klassene, klasse 1, inntil 1600 ccm, klasse 2, 1600-2000 ccm og klasse 3, over 2000 ccm som inngår i mesterskapet. Det skal kjøres fem NM-runder i rallycross i år, og de fire neste kjøres på Lyngås ved Drammen i Vikedal, på Vinjarmoen på Dokka, og på Gardermoen.

I tillegg til supernasjonalklassene er det NM-runde også for shortcar på Lyngås. Denne klassen har både rallycross, baneracing og bakkeløp i sitt mesterskap, og løpet på Lyngås er årets første runde i rallycross for shortcar.

I NM-klassen for bilene med de minste motorene, inntil 1600 ccm, er det unge Daniel Holten fra NMK Vikedal som har tatt ledelsen etter sin seier i første runde på Rugslandbanen ved Kristiansand. Holten kjører en Citroën Saxo, og vant første runde foran Tommy Tesdal fra NMK Kvinesdal som kjører Opel Corsa. Alexander Hvaal fra NMK Larvik er tredjemann i NM-sammendraget med sin Citroën Saxo.
I klasse 1600-2000 ccm er det Steinar Stokke fra NMK Bergen som leder foran helgens runde med sin Mazda RX7. Han vant første runde foran regjerende mester i denne klassen, Kjetil Nygård fra KAK som kjører Ford Escort. På tredjeplass ligger Jan Gabrielsen, også han fra KAK, i sin Mazda RX8. Gabrielsen var sølvvinner i fjorårets mesterskap i denne klassen.

I klassen for biler med motorer over 2000 er det veteranen Terje Morstad fra NMK Gardermoen som leder med sin BMW M3. han vant åpningsløpet foran regjerende mester Stian Haugan fra KNA Telemark. Haugan kjører en Citroën Xsara. På tredjeplass ligger Dag Inge Myseth fra NMK Gardermoen som kjører en BMW 320.

I shortcar er det foreløpig kjørt to løp på asfaltbane. Etter disse løpene er det Julius Slatlem fra NAF Nordre Vestfold som leder mesterskapet med 48 poeng. Han er kun tre poeng foran Ole Jørgen Aannestad fra NMK Gardermoen. På en tredjeplass ligger Tommy Kongsten fra NAF Nordre Vestfold med 37 poeng.

NM-runden på Lyngås kjøres over to dager, med trening og to innledende omganger på lørdag, samt tredje omgang og finaler på søndag.
Tidsskjema:
Lørdag 12. juni:

kl. 09.00 Fri trening
kl. 11.00 Tidstrening
ca. kl. 13.30 1. omgang
ca. kl. 16.00 2. omgang
Søndag 13. juni
09.00 Warm up
12.15 3. innledende omgang
ca. 15.00 Finaler

Lyngås Motorbane ligger 30 km syd/vest for Oslo. Ta av E18 og følg rv 285.

 

Arrangørens Internettside med startlister etc. som finnes HER