NM-runde i rallycross på Lyngåsbanen

borseth_500.jpgÅrets fjerde og nest siste NM-runde i rallycross kjøres førstkommende helg på den tidligere ærverdige EM-arenaen Lyngåsbanen i Lier ved Drammen. Nærmere 80 førere deltar i løpet som arrangeres av NMK Drammen.

Det er supernasjonal-klassene, klasse 1, inntil 1600 ccm, klasse 2, 1600-2000 ccm og klasse 3, over 2000 ccm som har NM-runde på Lyngåsbanen.
Løpet er fjerde-NM runde, og så langt er det kjørt på Bollandsmoen i Ler, på Rugslandsbanen ved Kristiansand og Finnskogbanen ved Solør. Den siste runden vil bli kjørt på Gardermoen siste helgen i august.

I NM-klassen for bilene med de minste motorene, inntil 1600 ccm, er det Even Hvaal fra NMK Larvik som har tatt en suveren ledelse etter de tre første rundene med sin Citroën Saxo. Hvaal, som er mester i denne klassen de to siste årene, har vunnet alle tre rundene så langt.
På en andreplass ligger Andreas Bakkerud fra NMK Bergen med sin Peugeot 206. Han er 113 poeng bak Hvaal etter å ha tatt to andreplasser og en fjerdeplass. På tredjeplass følger Frode Skaar fra KNA Indre Ytre Østfold i sin Citroën Saxo. Han er seks poeng bak Bakkerud.

Totalt er det 23 deltagere i supernasjonal inntil 1600 ccm påmeldt til helgens runde.
I klasse 1600-2000 ccm er det Kjetil S. Nygaard fra KAK som har tatt ledelsen i sin Ford Escort. Han står bokført med 48 poeng, og har kun tre poengs ledelse til Johny Sandmo. Sandmo, som kjører for NMK Drammen med sin Opel Kadett, vil nok gjøre alt for å ta sesongens første seier på hjemmebane. På en tredjeplass, kun ett poeng bak Sandmo, ligger Jan Gabrielsen fra KAK med sin Mazda 323 GTR.
Det er 16 påmeldte førere i supernasjonal 1600-2000 ccm til helgen.

I klassen for biler med motorer over 2000 ccm har det vært tre forskjellige vinnere på de tre første rundene. Det er Knut Ove Børseth fra NAF motorsport Trøndelag som leder med sin Lexus IS 2000. Han har kjørt inn 44 poeng. Han er åtte poeng foran Stian Haugan fra KNA Telemark i en Citroën Xsara. På 3. plass, kun ett poeng bak Haugan, ligger Hans Olav Opheim fra NAF Motorsport Trøndelag med sin Volvo S40. Rune Engesvoll fra NMK Gardermoen, som vant forrige runde med sin Volvo S40, er kun tre poeng bak Opheim igjen.
34 deltagere er påmeldt i klassen for de største bilene på Lyngåsbanen.

NM-runden på Lyngåsbanen kjøres over to dager, med trening, kvalifisering og to innledende omganger på lørdag. Søndag kjøres tredje innledende omgang samt finaler.