NM-runde i rallycross på Rugslandsbanen

H_Haug_13
Årets fjerde NM-runde i rallycross kjøres førstkommende helg på Rugslandsbanen i Birkeland ved Kristiansand. Rundt 80 deltagere stiller i løpet som arrangeres av Kristiansands Automobilklubb (KAK).

 

 

Det er supernasjonal-klassene, klasse 1, inntil 1600 ccm, klasse 2, 1600-2000 ccm og klasse 3, over 2000 ccm samt klasse 4 Super Cars som inngår i rallycross-mesterskapet. I tillegg kjøres sjette runde av Norgesmesterskapet for Shortcar, en klasse og biltype som har både baneracing, bakkeløp og rallycross i sitt mesterskap. Fjerde runde av Juniorcupen i rallycross er også på programmet til helgen.

 

I NM-klassen for bilene med de minste motorene, inntil 1600 ccm, er det svært jevnt i toppen av NM-listen etter de tre første rundene på Gardermoen, Vikedal og Momarken. Regjerende mester Trond W. Marthinsen fra NMK Larvik leder med sin Citroën Saxo. Han har vunnet de to siste rundene og står bokført med 68 poeng. Marthinsen er allerede norgesmester i bakkeløp i denne klassen i år. På en andreplass, kun ett fattig poeng bak, ligger Thommy Tesdal fra NAF Flekkefjord med sin Opel Corsa. Han har på sin side kun fem poengs margin til Asgeir Taraldsen fra NMK Melhus med Peugeot 206 og 62 poeng.

 

 

 

I klasse 1600-2000 ccm er det også jevnt i kampen om NM-tittelen. Fjorårets mester, Lars Øivind Enerberg fra NMK Gjøvik leder med sin Ford Fiesta. Han har vunnet to av tre runder så langt og har 70 poeng. Steinar Stokke fra NMK Bergen ligger på andreplass med sin Mazda RX7. Han vant andre runde i Vikedal og har 64 poeng totalt. På en tredjeplass følger Jan Gabrielsen fra helgens arrangørklubb KAK, i en Mazda RX8 med 62 poeng.

 

Stian Haugan fra Telemark leder klassen over 2000 ccm. Haugan har dominert supernasjonal over 2000 ccm de siste årene, og sikret seg nettopp sin femte NM-tittel i bakkeløp. Haugan har vunnet en av de tre rundene så langt i år, men topper allikevel med 68 poeng. Andreplassen deles av to førere. Rune Engesvoll fra NMK Gardermoen med sin Lexus IS 200, og Herbjørn Haug (bilde over) fra KNA Vålerbanen som vant forrige runde med sin Mercedes C299 TS. Begge har 56 poeng. Kun ett poeng bak disse igjen ligger Ola Frøshaug fra NMK Trøgstad med sin Volvo S40.

 

I Shortcar kjøres som nevnt årets sjette NM-runde. Klassen har tidligere avviklet to racingløp, to bakkeløp og ett rallycross. Det er Vidar Haugen fra NMK Hadeland som topper her med 110 poeng. Han er kun ett poeng foran Martin Barry Berg fra NAF Ringerike. På en 3. plass ligger Tommy Kongsten fra NAF Nordre Vestfold med 87 poeng.

 

I tillegg til NM-klassene kjøres fjerde runde av junior cup i rallycross på Rugslandsbanen. Her er det fjorårsvinner Lise Marie Sandmo fra NMK Drammen som leder med sin Honda Civic. Hun har 76 poeng så langt. Joakim Rønnevik fra NMK Vikedal har andreplassen med 67 poeng i sin VW Golf GTI. På tredjeplass følger Tommy Solberg fra NMK Sør-Gudbrandsdal i Citroën Saxo og 58 poeng.

 

NM-runden i Birkeland kjøres over to dager med kvalifisering og to innledende omganger lørdag samt tredje omgang og finaler på søndag.