NM-runde i rallycross på Vinjarmoen

14 Isaksaetre_Marthinsen
Årets fjerde NM-runde i rallycross kjøres førstkommende helg på Vinjarmoen Motorbane på Dokka. Rundt 100 deltagere stiller i løpet som også har status som Norgescup for rallycross nasjonal samtidig som det er fjerde runde av Junior Cup.

Arrangør av denne fjerde NM-runden er den tradisjonsrike klubben NMK Fluberg.Det er supernasjonal-klassene, klasse 1, inntil 1600 ccm, klasse 2, 1600-2000 ccm og klasse 3, over 2000 ccm samt klasse 4 SuperCars som inngår i rallycross-mesterskapet. Helgens løp på Vinjarmoen er også fjerde NC-runde for de to rallycross nasjonal-klassene. I tillegg er det fjerde runde av junior cup.

I NM-klassen for bilene med de minste motorene, inntil 1600 ccm, er det Trond W. Marthinsen fra NMK Larvik i Citroën Saxo som har ledelsen etter å ha vunnet alle de tre første NM-rundene henholdsvis i Skien, Konsmo og Melhus. Han har kjørt inn 135 poeng, og han er også mester i denne klassen de to foregående årene. På en andreplass ligger unge Espen Isaksætre fra KNA Solør Motorsport som også kjører Citroën Saxo. Han har 119 poeng. På en tredjeplass ligger Simon Vågø Syversen fra NMK Hamar med 100 poeng. Han kjører også en Citroën Saxo.
I klasse 1600-2000 ccm er det jevnt i medaljekampen foran denne nest siste runden. Klassen ledes av Stein Svardal fra NMK Konsmo i Mazda RX7. Han har vært jevn, og kjørt inn 109 poeng totalt. På en andreplass følger Roy Vidar Skomedal fra Kristiansand Automobilklubb med sin Ford Escort og100 poeng. Kun to poeng bak ham følger Jonas Dalseth Jacobsen fra NMK Hålogaland som kjører BMW M3.

I klassen for biler over 2000 ccm er det Stian Haugan fra KNA Telemark som topper med 123 poeng. Han har dominert denne klassen de siste årene med sin Citroën Xsara, og er regjerende mester. På en andreplass ligger Hans Jøran Østreng fra NMK Trøgstad, som har kjørt inn 115 poeng med sin BMW M3. På en tredjeplass ligger en annen NMK Trøgstad-fører, nemlig Ola Frøshaug, som har 101 poeng med sin Volvo S40.

I klassen Super Cars, som er for firehjulsdrevne rallycrossbiler, er det foreløpig ikke delt ut NM-poeng på grunn av liten deltagelse.

I tillegg til NM-klassene kjøres tredje runde av junior cup i rallycross på Bollandsmoen Motorbane. Her er det Heine Rudi fra NMK Nore & Uvdal som leder med sin VW Golf og 121 poeng. Karoline Breivik er på andreplass med sin Toyota Starlet og 105 poeng. På en tredjeplass ligger Daniel Jogerud fra NMK Gardermoen, som har kjørt inn 102 poeng med sin VW Lupo.

Det kjøres også norgescup for rallycross nasjonal. I klassen inntil 2400 ccm er det Thomas Bryntesson fra NMK Trøgstad som leder med sin BMW M3.

I klassen over 2400 ccm er det Tor Inge Dahl fra NMK Tønsberg som topper med sin Volvo 242.

NM-runden på Vinjarmoen kjøres over to dager med tre innledende omganger lørdag samt fjerde omgang og finaler på søndag
Poengstillinger finnes her:

http://bilsport.no/poengstilling/
Arrangøren har egen Internettside med startlister etc. som finnes her:
http://www.nmkfluberg.no/
NM-reglement for rallycross:
https://bilsport.no/wp-content/uploads/uploads-2008-2017/2008/02/norgesmesterskap_i_rallycross_2014-2.pdf
Terminlisten NM Rallycross 2014
3.-4. mai:                    NMK Grenland
31. mai-1. juni:            NMK Konsmo
8.-9. august:              NMK Melhus
30-31. august:            NMK Fluberg
13.-14. september:     NMK Gardermoen

Arrangør:
NMK Fluberg

www.nmkfluberg.no

Banen:                       Banen er 1 005 meter lang. 60% grus, 40% asfalt

Beliggenhet: Vinjarmoen Motorbane ligger i Rosteinveien, 2870 DOKKA. Følg skilting til Dokka, ta av innkjøring Dokka N, skiltet til motorbane.