NM-runde på Gardermoen

S Haugan
Årets fjerde NM-runde i rallycross kjøres førstkommende helg på Gardermoen Motorspork like ved Norges hovedflyplass.  Rundt 130 deltagere stiller i løpet som også inneholder NM-runde for shortcar, Norgescup for rallycross nasjonal og Junior Cup.

Det er NMK Gardermoen som arrangerer helgens NM-runde, og løpet har samlet svært stor deltagelse. I norgescupklassen Rallycross nasjonal inntil 2400 ccm er det for eksempel hele 34 førere påmeldt. Det viser at interessen for rallycross er stor for tiden.

Det er supernasjonal-klassene, klasse 1, inntil 1600 ccm, klasse 2, 1600-2000 ccm, klasse 3, over 2000 ccm som inngår i mesterskapet. Helgens løp på Bollandsmoen inngår også i NM for shortcar, og det er Norgescup-runde for de to rallycross nasjonal-klassene. I tillegg er det teller i junior cup.

I NM-klassen for bilene med de minste motorene, inntil 1600 ccm, er det Thomas Hårberg fra NMK Verdal/Levanger som topper med sin Citroën Saxo. Han har kjørt inn 65 poeng til nå, men har kun to poengs ledelse til Preben Myklebust fra NMK Egersund. Myklebust, som kjører en Opel Corsa mistet ledelsen i forrige runde, og vil nok gjøre sitt for å ta den tilbake til helgen. På en tredjeplass ligger Espen Isaksætre fra KNA Solør Motorsport i Citroën Saxo. Han er kun ett poeng bak Myklebust, så det er ikke tvil om at det blir hard kamp om poengene i denne klassen på Gardermoen.

I klasse 1600-2000 har Steinar Stokke fra NMK Bergen tatt ledelsen med 67 poeng i sin Mazda. Han har tatt medalje i denne klassen de to siste årene, men mangler fortsatt gullet.

Ni poeng bak ham følger fjorårets sølvvinner, Jonas Dalseth Jacobsen fra NMK Hålogaland i BMW. Ben-Philip Gundersen fra KNA Solør Motorsport ligger på 3. plass, tre poeng bak Jacobsen.

I supernasjonal over 2000 ccm er fortsatt Stian Haugan fra KNA Telemark den dominerende. Han har allerede sikret seg NM-tittelen i bakkeløp med sin Citroën Xsara i år, og han leder i rallycross. Men han er kun to poeng foran Hans-Jøran Østreng fra NMK Trøgstad på andreplass. Østreng tok sølvet med sin BMW i fjor, og han vant da denne klassen var gjesteklassen under helgens VM-runde på Lånkebanen.

På en tredjeplass følger Herbjørn C. Haug fra NAF Motorsport Vålerbanen i sin Mercedes. Han er 11 poeng bak Østreng.

Siste NM-klasse på til helgen er Shortcar. I denne klassen inngår både rallycross, bakkeløp og baneracing i mesterskapet. Løpet på Gardermoen er årets 8. NM-løpog det andre i rallycross. Det er Julius Slatlem fra NAF Norde Vestfold som leder klassen med 143 poeng. På en andreplass følger Sivert S. Johansen fra NMK Grenland med 123 poeng. På tredjeplass følger Vidar Haugen fra NMK Hadeland med 91 poeng.

I tillegg til NM-klassene kjøres en runde av junior cup på Lånke. Her er det fjorårets vinner, Heine Rudi fra NMK Nore & Uvdal som har tatt ledelsen i sin VW Golf. På en andreplass følger Karoline Breivik fra NMK Bergen som tok andreplass i fjor med sin Toyota Starlet. På en tredjeplass følger Martin Furuseth fra NMK Aurskog-Høland i en Peugeot 206.

Det kjøres også norgescup for rallycross nasjonal. I klassen inntil 2400 ccm er det Robin Slåttekjær fra NMK Grenland som elder i Ford Fiesta.

I klassen over 2400 ccm er det Nicholas Andersen fra KNA Indre/Ytre Østfold som har tatt ledelsen i Ford Escort.

NM-runden på Gardermoen kjøres over to dager med kvalifisering og tre innledende omganger lørdag samt fjerde omgang og finaler på søndag.

Poengstilling i NM finnes her:

http://bilsport.no/poengstilling-2/
Arrangøren har egen Internettside med startlister etc. som finnes her:
www.nmkgardermoen.no

NM-reglement for rallycross:
https://bilsport.no/wp-content/uploads/uploads-2008-2017/2008/02/norgesmesterskap_i_rallycross_2015_nett2.pdf

Arrangør:
NMK Gardermoen

Banen:
Gardermoen Motorpark er 920 meter lang. Banedekket er 45 % asfalt og 55 % grus.

 

Beliggenhet:
NMK Gardermoen, Ringbanen v/Gardermoen Fra: Følg skilting til Oslo E6, sving av ved McDonalds/Quality Airport Hotel ved nordre avkjøring til Jessheim. R35 Følg så skilting til motorbanen. Fra Oslo: Følg skilting til Trondheim E6, sving av ved McDonalds/Quality Airport Hotel ved nordre avkjøring til Jessheim. R35. Følg så skilting til motorbanen. GPS koordinater: 60.18864ºN, 11.13451º Ø 60º11’ 19.1º08´4.2”Ø