NM-runde på Rudskogen

seven_racing.jpgFørstkommende helg kjøres årets andre NM-runde og Norgescuprunde i baneracing for biler på Rudskogen Motorpark i Østfold.

Det er i klassene Standard Production, Seven Racing og GT det kjøres om NM i år. Disse skal kjøre to finaler, det vil si 3. og 4. NM-runde. GT-klassen kjører sin første finale på lørdag ettermiddag, mens de øvrige finalene kjøres på søndag. Klassen GT er ny av året, og i denne inngår klassene Road Sport, Special Saloon og GT-biler. Også i Norgescupen kjøres det to runder i helgen. Dette gjelder klassene Spesial Saloon, GT, Roadsport og Formel Basic.

I Standard Production er det snakk om standardbiler produsert i 1990 eller senere. Her

er det Erik Helgerud fra NMK Aurskog Høland som leder etter de to første løpene. Han vant begge åpningsløpene på Vålerbanen med sin Honda Civic. Unge Olav Opås fra KNA Solør Motorsport ligger på 2. plass etter å ha tatt andreplass i begge de to første løpene. Også han kjører Honda. På en 3. plass ligger Joackim Ottersen fra KNA Oslo.

I klassen Seven Racing er det en gledelig økning av antall deltagere, og nivået i denne klassen er også høyt. Flere unge, tidligere gokartførere går videre til denne klassen, men det er også flere eldre svært rutinerte førere i Seven Racing.

Etter de to første løpene er det to mann som deler ledelsen. Sølvvinner fra i fjor, Daniel Bjørk Nordgaard fra NAF Motorsport Trøndelag og fjorårets bronsevinner Andre Falkenhaug fra KNA Varna har hver sin seier og hver sin andreplass. Dermed har begge 39 poeng. På en 3. plass følger Knut Harald Henriksen fra NMK Drammen og Erik Hellum fra KNA Varna. Begge med 22 poeng.
I GT-klassen, der det inngår biler også fra Spesial Saloon og Roadsport, er det helt jevnt i ledelsen. Svein Kristiansen fra NMK Hadeland i sin sterkt modifiserte og trimmede Ford Anglia og Lars Molvig fra NMK Sarpsborg, som kjører en BMW M3, ligger likt med 64 poeng. På en 3. plass ligger Geir Økseth i en Catherham Super 7 med 56 poeng.
I formel Basic, som er en enkel, økonomisk rimelig og populær formel-klasse, er det norgescup på Rudskogen. I denne klassen skal det også være NM i år, men det mesterskapet avgjøres med kun ett løp på høsten.
i Formel Basic er det også delt ledelse. Stein Fredric Akre fra NMK Trysil og fjorårets vinner av norgescupen, Olav Opås fra KNA Solør Motorsport, har begge 39 poeng. Anders Lindstad fra KNA Solør Motorsport ligger på 3. plass med 28 poeng.

Tidsskjema:

Fredag 13. juni:

17.00-18.45 Trening

Lørdag 14. juni:
09.05 -11.00 Trening
11.05 – 12.20 Løpstrening
12.25 – 15.15 Kvalifisering
15.20 1. finale GT (inkl. Roadsport og Spesial Saloon)
Søndag 15. juni:
14.30: 1. finale Standard Production
14.50: 1. finale Seven Racing
15.15: 1. finale Formel Basic
15.35: 2. finale GT (inkl. Roadsport og Spesial Saloon)
16.25: 2. finale Standard Production
16.50: 2. finale Seven Racing
17.20: 2. finale Formel Basic