NM-runde rallycross i Grenland

2012_taraldsen_marthinsen.jpgÅrets fjerde NM-runde i rallycross kjøres førstkommende lørdag og søndag på Grenland Motorsport Senter i Skien. Rundt 85 deltagere stiller i løpet.

Det er supernasjonal-klassene, klasse 1, inntil 1600 ccm, klasse 2, 1600-2000 ccm og klasse 3, over 2000 ccm samt klasse 4 Super Cars som inngår i rallycross-mesterskapet. Det skal kjøres fem NM-runder i år. Den første ble kjørt på Momarken, den andre på Bollandsmoen i Melhus og den tredje på Dokka. Etter Løpet på i Grenland avsluttes mesterskapet på Gardermoen.

I Shortcar er det så langt kjørt to runder med racing på Vålerbanen og en runde med rallycross på Bollandsmoen.

I tillegg til NM-klassene kjøres også tredje runde av Juniorcupen i Skien i helgen.

I NM-klassen for bilene med de minste motorene, inntil 1600 ccm, er det regjerende mester Trond W. Marthinsen fra NMK Larvik i Citroën Saxo som leder etter tre runder med 79 poeng. Marthinsen har vunnet to av tre runder så langt. På en andreplass følger Thommy Tesdal fra NAF Flekkefjord med Opel Corsa og 64 poeng. Hakk i hæl på tredjeplass følger Asgeir Taraldsen fra NMK Melhus i sin Peugeot 206. Han har 61 poeng.

I klasse 1600-2000 ccm er det fjorårets Europamester, Lars Øivind Enerberg fra NMK Gjøvik i Ford Fiesta, som har tatt ledelsen. Han har vunnet de to siste rundene og har 78 poeng. Sju poeng bak ligger Henning Nyberg fra NMK Gardermoen i Mazda RX7. På tredjeplass, med 57 poeng, ligger Erik Svartås fra NAF Øvre Østfold i BMW M3.

I klassen for biler med motorer over 2000 ccm har regjerende mester Stian Haugan fra KNA Telemark tatt grepet med seier i de to siste rundene. Med sin Citroën Xsara har han kjørt inn 74 poeng. På andreplass, med 62 poeng, ligger Terje Morstad fra NMK Gardermoen, som vant åpningsløpet med sin BMW M3. Herbjørn Haug fra KNA Solør Motorsport ligger på tredjeplass med sin Mercedes og 60 poeng.

I klassen Super Cars er det Camilla Antonsen fra NAF Øvre Østfold i Ford Fiesta som leder så langt med 77 poeng. Tony Lund Tjelle fra KNA Vestfold ligger på 2. plass med sin Porsche. På tredjeplass følger Håkon Gjesdal Nilsen fra KAK med sin Volvo S40.

I Shortcar er det Sivert Johansen fra NAF Nordre Vestfold som topper etter tre runder med 81 poeng. Anders Hoffart Bøhn fra NMK Modum & Sigdal er på andreplass med 61 poeng. På en tredjeplass følger Gaute Øren fra NMK Gardermoen med 52 poeng.

I tillegg til NM-klassene kjøres fjerde runde av junior cup i rallycross på Grenland Motorsport Senter. Her er det Lise Marie Sandmo fra NMK Drammen i Honda Civic som topper med 73 poeng. På en andreplass, med 68 poeng, ligger Joachim Hvaal fra NMK Grenland med sin Toyota Levin. På en tredjeplass følger Martin Svendstad fra NMK Hønefoss med 58 poeng.

NM-runden på Grenland Motorsport Senter innledes med fri trening på lørdag formiddag, og deretter kjøres også første og andre innledende omgang lørdag. På søndag kjøres tredje omgang samt finaler.

Poengstillinger finnes her:
http://bilsport.no/poengstilling/  

Arrangøren har egen Internettside med startlister etc. som finnes her:
http://www.nmkgrenland.no/