NM-runde i rallycross på Finnskogbanen

Isaksaetre 16_07
Årets tredje NM-runde i rallycross kjøres på Finnskogbanen førstkommende helg. Rundt 115 deltagere stiller i løpet som arrangeres av KNA Solør Motorsport.

Det er lenge siden det ble kjørt NM i rallycross på Finnskogbanen som ligger i Åsnes kommune, tett inntil grensen mot Sverige. Men nå er den driftige klubben KNA Solør Motorsport klar til å ta imot både deltagere og publikum.

Det er supernasjonal-klassene, t.o.m. 1600 ccm, t.o.m. 2000 ccm, t.o.m.  2400 ccm og over 2400 ccm som inngår i rallycross-mesterskapet. Det kjøres også NM-runde for Shortcar Extreme som har både asfaltracing og rallycross i sitt mesterskap. Tredje runde av årets juniorcup i rallycross kjøres på  til helgen.

I NM-klassen for bilene med de minste motorene, til og med 1600 ccm er det hjemmefavoritt og fjorårets sølvvinner, Espen Isaksætre fra arrangørklubben KNA Solør Motorsport, som leder. Med sin Citroën Saxo har han kjørt inn 65 poeng på de to første løpene i Skien og på Gardermoen.

Asgeir Taraldsen fra NMK Melhus ligger på en andreplass med sin Renault Clio. Han er kun fire poeng bak Isaksætre. På en tredjeplass ligger Olav Bjelland fra NMK Vikedal med sin Peugeot 206 og sine 52 poeng.

I klassen for biler til og med 2000 ccm er Erik Svartås fra NAF Øvre Østfold i tet med sin Mazda RX7 og 61 poeng. Han har hatt en knallstart på sesongen og leder også NM i bakkeløp så langt.

På en andreplass følger Ståle Hagadokken fra NMK Valdres med Ford RS2000. Han har 56 poeng. På tredjeplassen følger Daniel Holten fra NMK Vikedal, som har kjørt inn 52 poeng med sin Ford Fiesta.

I klassen til og med 2400 ccm har Atle Aamodt fra NMK Trøgstad vært beste poengplukker så langt med sin Ford Escort. Han har totalt kjørt 62 poeng, og var suveren i forrige NM-runde på Gardermoen.
På en andreplass følger Tom Atle Sigfridstad fra NMK Rendalen i BMW M3 og 58 poeng. På tredjeplass ligger Frode Leirhol fra NMK Valdres. Han har plukket 43 poeng med sin VW.

 

I den største klassen, biler med motorer over 2400 ccm, er det også ledelse til NMK Trøgstad. Her er det Hans-Jøran Østreng ligger i tet etter årets to første runder. Med sin  BMW M3 har han totalt plukket 68 poeng.

På en andreplass følger Henrik Paulsen fra NAF Msp. Gjøvik med sin Citroën Xsara. Han har 56 poeng så langt. Terje Morstad fra NMK Gardermoen ligger på tredjeplass etter å ha kjørt inn 49 poeng med sin BMW E30.

Det kjøres også NM-runde for Shortcar Extreme på Finnskogbanen til helgen. Denne biltypen har både racing og rallycross på sitt NM-program. Så langt i år er det kjørt seks NM-runder i denne klassen og det er Sivert S. Johansen fra NMK Grenland som leder med maksimale 142 poeng. På en andreplass ligger Steinar Sollibakke Klev fra NMK Kongsberg med 85. Jan Arild Grandetrø fra NMK Orkla er på en tredjeplass med 80 poeng.

I tillegg til NM-klassene kjøres tredje runde av junior cup for førere fra 16 til 21 år på Finnskogbanen. Her topper Marius Bermingrud fra KNA Eiker i sin Honda Civic med 65 poeng. På en andreplass følger Steffen Hansen fra NMK Gardermoen i Honda Civic med 28 poeng. På tredjeplassen finner vi Helene Hvaal fra NMK Larvik som har kjørt inn 53 poeng, også hun med Honda Civic.

NM-runden på Finnskogbanen kjøres over to dager med kvalifisering og tre innledende omganger lørdag samt fjerde omgang og finaler på søndag
Poengstillingen i NM finnes her:
https://bilsport.no/poengstilling-4/
Arrangøren har egen Internettside med startlister etc. som finnes her:
http://kna.no/solor/

NM-reglement for rallycross:
https://bilsport.no/wp-content/uploads/uploads-2008-2017/2008/02/norgesmesterskap_i_rallycross_2016_nett1.pdf
Arrangør:
KNA Solør Motorsport

Finnskogbanen:
Banen er 833 meter lang. 60 % asfalt og 40 % grus.
           

 

Beliggenhet:

Finnskogbanen ligger i Åsnes. Kjør til Flisa som ligger langs riksvei 20 mellom Kongsvinger og Elverum. Ta RV206 mot Åsnes/Finnskog i retning mot Sverige.

Banen ligger 25 km fra Flisa.

Terminlisten NM Rallycross 2016
14.-15.    mai, NMK Grenland

28.-29.    mai, NMK Gardermoen

6.-7.        august, KNA Solør Motorsport

20.-21.    august, NMK Fluberg

10.(-11.)  september, Indre Østfold Motorsport