NM-runder i bakkeløp på Krabyskogen

12_haugan-norefjell-1.jpgFørstkommende lørdag og søndag kjøres årets tredje og fjerde NM-runde i bakkeløp for biler på Krabyskogen Motorsenter. Rundt 45 deltagere stiller til start i den 1 600 meter lange traseen på Kraby.

Det skal kjøres to NM-runder, en lørdag og en på søndag, og arrangør er NAF Motorsport Gjøvik.

Det er fem forskjellige klasser som har NM-status i bakkeløp. Det er de tre supernasjonal-klassene, en klasse for tohjulsdrevne rallybiler, og en klasse for firehjulsdrevne biler.

I tillegg kjøres det også to runder i norgescup for rallycross nasjonal. Der er det to klasser, henholdsvis inntil 2 400 ccm og over 2 400 ccm.

I supernasjonal inntil 1600 ccm er det Trond W. Martinsen fra NMK Larvik som leder etter de to første rundene i sin Citroën Saxo. Kun fem poeng bak ligger Anders Hansen fra NAF Fredrikstad i VW Polo. På tredjeplass ligger Svein G. Nielsen fra KAK med Peugeot 106.

I supernasjonal 1600-2000 ccm er det Kjetil Larsen fra KAK i Ford Fiesta som leder med sine 51 poeng. Kun to poeng bak ligger Christian Sandmo fra NMK Drammen i Opel Kadett. På en tredjeplass følger Johny Sandmo fra NMK Drammen i Honda Civic.

I supernasjonal over 2000 ccm er det fjorårets mester, Stian Haugan fra KNA Telemark, som har tatt ledelsen også i år. Med sin Citroën Xsara har han kjørt inn 53 poeng på to runder. Petter Paulsen fra NAF Motorsport Gjøvik er på andreplass med 45 poeng. På tredjeplass ligger Geir Paulsen, også han fra helgens arrangørklubb NAF Motorsport Gjøvik.
I klassen for tohjulsdrevne rallybiler er det fjorårets bronsevinner, Cato Brynildsen fra NMK Gardermoen som leder etter to runder med sin BMW M3 og 50 poeng. Nærmest følger Ståle Braset fra NAF Steinkjer & omegn. Han har tatt 42 poeng med sin BMW M3. På tredjeplass ligger Magne Jervan fra NAF Motorsport Trøndelag med 40 poeng.

I klassen for de firehjulsdrevne bilene kjemper Anders Grøndal fra NAF Motorsport Asker & Bærum for sin femte strake NM-tittel. Han leder etter de to første løpene med sin Subaru Impreza WRC og 56 poeng. På en andreplass ligger Stian Hermansen fra NMK Gardermoen med sin Mitsubishi Lancer og 44 poeng. På tredjeplass følger Vidar Solheim fra NMK Gol med 40 poeng.
I norgescupen for rallycross nasjonal inntil 2400 ccm er det Kjetil Deinboll fra NMK Nore & Uvdal som leder i sin Mazda RX2. Han har 47 poeng. Fem poeng bak ligger Robin Slåttekjær fra KAK i Ford Fiesta.

I rallycross nasjonal over 2400 ccm er det Olav Fredriksen fra KNA Eiker som leder med sin Volvo 240. Han har tatt 55 poeng så langt. Nærmest følger Kjetil Grøterud fra NMK Modum & Sigdal som har 43 poeng med sin Volvo PV.

Tredje NM-runde kjøres lørdag og den fjerde på søndag. Det kjøres tre omganger i en NM-runde, og den føreren som oppnår best tid i en av omgangene i sin klasse er vinner.