NM-runder i bakkeløp ved Varna Kart Ring

stian_haugan.jpgFørstkommende helg kjøres årets 3. og 4. NM-runde i bakkeløp for biler ved Varna Kart Ring i Våler i Østfold. Løpene kjøres i en 1 300 meter lang trase inn til gokartbanen, og banedekket er både grus og asfalt.

Det er andre gang den driftige gokart-klubben KNA Varna arrangerer NM-runder i bakkeløp. Traseen det skal kjøres var nybygd som innfartsvei til den populære gokartbanen i fjor. Foran årets løp er traseen ytterligere forbedret, ved at det blant annet er sprengt vekk en del fjell langs veien. Dermed er sikkerheten bedret.

Det er fem forskjellige klasser som har NM-status i bakkeløp. Det er de tre supernasjonal-klassene, en klasse for tohjulsdrevne rallybiler, og en klasse for firehjulsdrevne biler. I tillegg er det norgescup for rallycross nasjonal.

Så langt er to runder unnagjort ved bob- og akeanlegget i Lillehammer.

I supernasjonal inntil 1600 ccm er det delt ledelse etter de to første rundene. Børre Biksrud fra NMK Modum & Sigdal i VW Golf, samt Svein G. Nielsen fra KAK i Peugeot 106 står begge med 37 poeng etter å ha tatt en seier og en andreplass hver. Fjorårets mester i klassen og hjemmefavoritt til helgen, Anders B. Hansen fra KNA Varna, ligger på en 3. plass med 30 poeng. Han kjører en VW Polo Super 1600. Sølvvinner i fjor, Erik B. Hansen fra NMK Gardermoen, ligger på 4. plass med 25 poeng som han har kjørt inn med sin Suzuki Ignis Super 1600.

I supernasjonal 1600-2000 ccm er det vil fjorårets sølvvinner, Johny Sandmo fra NMK Drammen, som har tatt ledelsen med sin Opel Kadett. Veteranen har vunnet begge rundene så langt og har dermed 40 poeng. På en andreplass ligger Ole Håbjørg fra NAF Motorsport Trøndelag med sin BMW M3 og 34 poeng. Emil Tjernsli fra NMK Gardermoen er på 3. plass med sin Ford Escort. Han har 30 poeng.

I supernasjonal over 2000 ccm deler de to beste i mesterskapet fra i fjor ledelsen etter årets to første runder. Både regjerende mester, Stian Haugan fra KNA Telemark som kjører Citroën Xsara og fjorårets sølvvinner, Olav Fredriksen fra KNA Eiker med Volvo 240, står med 37 poeng. Tredjeplassen deler Trond og Rune Andreassen fra NMK Sør Gudbrandsdal, begge med Volvo. De har kjørt inn 26 poeng hver.

I klassen for tohjulsdrevne rallybiler er det svenske Mikael Lundberg som leder med sin VW Golf. Har to seire av like mange mulige så langt, og dermed 40 poeng. På en andreplass ligger Tommy Herregården fra NAF Motorsport Grenland med sin BMW M3 og 29 poeng. På en delt tredjeplass ligger Marius Dahl fra NMK Modum & Sigdal og Ståle J. Braset fra NAF Steinkjer, med 28 poeng.

I klassen for de firehjulsdrevne bilene er det Anders Grøndal fra NMK Drammen som leder. han har vunnet begge rundene til nå med sin Subaru Impreza WRC. Tittelforsvarer Thomas Kvam fra NAF Motorsport Grenland, ligger på andreplass og seks poeng bak med sin Ford Focus WRC. På en 3.plass, med 30 poeng, Pål Try fra KAK. Også han kjører en Ford Focus WRC.

De to NM-rundene i Østfold er to adskilte løp, og det ene kjøres lørdag og det andre søndag.
Arena :
Løpet kjøres i veitraseen fra rv115 og inn til Varna Kart Ring samt delvis i depotet og på kartbanen.

Beliggenhet:
Fra E6, Moss:
Ta av ved Mosseporten og følg riksvei 120 mot Elvestad i ca. 5 km,
deretter mot Skiptvet, riksvei 115 i ca. 12 km.

Fra E18, Askim:
Ta av mot Skiptvet, rv 115. Følg riksvei 115 til Svinndal.
Derfra videre mot Moss i ca. 12 kilometer.

Banen ligger på Skjønnerødtoppen.

Traseen:
Bakkens lengde er 1 300 meter, bredde ca. 6 meter. Banedekket er ca. 30% grus og 70% asfalt. Høydeforskjell er 28 meter.

Tidsplan :
Lørdag 22. august:
kl. 11.00 Innledende omganger
kl. 17.00 Premieutdeling

Tidsplan :
Søndag 23. august:
kl. 12.00 Innledende omganger
kl. 17.00 Premieutdeling

Arrangørens Internettsider