NM-runder i baneracing på Rudskogen

Racing NM på Vålerbanen
Nærmere 150 racerbiler vil fylle depotet på Rudskogen i Rakkestad helgen når årets andre runde av norgesmesterskap og norgescup i baneracing kjøres. NMK Sarpsborg – Rudskogen står som arrangør når også mange danske førere gjester Østfold-banen.

 

Det er i klassene GT og Seven Racing som har NM-runder til helgen. NM-klassene kjører to finaler, med unntak av GT-klassene som skal kjøre tre finaler.

 

Også i Norgescupen kjøres det to runder i helgen. Dette gjelder klassene Formel Basic og Seven Racing junior. Den danske Citroën DS3 Cup gjester også Rudskogen denne helgen, sammen med en rekke førere i det danske Special Saloon-mesterskapet. Også Corsa Italiana, BMW Cup og Shortcar er med som gjesteklasser.

 

GT-klassen, som i år er inndelt i fem underklasser, kan vise til fyldige startfelt med en rekke spennende biler. Ny klasse er GT4B som er ment som en nybegynnerklasse der man for en rimelig penge kan få en inngangsport til racing.

 

Ikke mindre enn 52 biler totalt kommer til start i GT1, GT2, GT3, GT4 og GT4B på Rudskogen. Her er det snakk om både førere og biler på hobbyplan, men også førere som satser seriøst i flotte racerbiler som Ferrari, Porsche, Chevrolet Corvette, Chevrolet Camaro, Audi, Nissan, Jaguar, Lotus, Dodge Viper, BMW og Ginetta for å nevne noen.

 

Etter de tre første løpene som ble kjørt på Vålerbanen i mai, er Roger Hermansen fra KNA Telemark som leder GT1-klassen i sin Porsche 997 GT3. Sølvvinneren fra fjorårets mesterskap vant alle de tre løpene i åpningshelgen. Joakim Ottesen fra KNA Oslo, som tok bronse i fjor, ligger på andreplass med sin Jaguar. Han er 15 poeng bak Hermansen.

 

Are Ourom fra KNA Vålerbanen ligger på en 3. plass med sin Porsche 993.

 

 

I GT2 er det Christian Nilsen fra KNA Klepp Motorsport som leder med sin Chevrolet Corvette. Men han er kun ett poeng foran tittelforsvarer Frode Alhaug fra KNA Vålerbanen, som også kjører Corvette. På en 3. plass ligger Gisle Valen med sin nydelige Ferrari 458.

 

GT3 er det Aleksander T. Schjerpen fra KNA Vålerbanen, i Ginetta G50 som leder etter de første løpene. Han har 61 poeng. Andre Falkenhaug fra KNA Varna, som også kjører Ginetta G50 er på andreplass med 48 poeng. På en tredjeplass følger Steffen-Andre Feet fra KNA Oslo med 34 poeng.

 

I GT4 er det jevnt i teten etter åpningsløpene. Det var tre forskjellige vinnere i de tre løpene på Vålerbanen. Frode Egeland fra KNA Sokndal Motorsport leder med sin Mini Cooper S. Han har kjørt inn 48 poeng. Nærmest følger Bjørnar Apeland fra KNA Haugaland i Volvo S60 med 45 poeng. På en tredjeplass ligger Per Støldal fra NMK Sandefjord med sin Audi A5 og 39 poeng.

 

Klassen Seven Racing har11 førere påmeldt til helgens NM-runde. Etter første runde er det mesteren fra 2011-sesongen, Oskar André Sandberg fra KNA Varna, som leder med 44 poeng. Han vant begge åpningsløpene. Jørn Martin Aalerud fra KNA Vålerbanen og fjorårets sølvvinner, Ådne Halstenrud fra NMK Modum & Sigdal, deler andreplassen i denne klassen.

 

 

Det er trening på Rudskogen på fredag ettermiddag og kveld. Tidskvalifisering kjøres lørdag formiddag, og første runde med finaler på lørdag ettermiddag. På søndag kjøres andre og tredje runde med finaler.

Mer informasjon på racingnm.no