NM-runder i baneracing på Rudskogen

seven-racing.jpgFørstkommende helg blir det stor aktivitet på Rudskogen Motorpark i Østfold. Da kjøres det både NM-runder og norgescup i baneracing for biler på banen i Rakkestad.

Det er i klassene Seven Racing og GT det er NM-runder til helgen. Disse skal kjøre to finaler, det vil si 3. og 4. NM-runde på Rudskogen.

Også i Norgescupen kjøres det to runder i helgen. Dette gjelder klassene GT, Standard Production, Formel Basic og Seven Racing Jr. I tillegg er Gulf Porsche Club Racing gjesteklasse.
GT-klassen, som er inndelt i fire underklasser, opplever man en enorm tilvekst om dagen. Ikke mindre enn 47 biler kommer til start i GT-klassene på Rudskogen. I disse klassene er det snakk om tusenvis av hestekrefter som skal slippes løs.

Etter de to første NM-rundene er det svært jevnt i toppen av poenglisten i GT. Pål Richard Eidsvoll og Christer Gislerud fra KNA Varna deler ledelsen. Begge kjører Porsche 993 og begge har kjørt inn 64 poeng. Kun to poeng bak dem ligger Steffen Gislerud fra NMK Drammen. Han har 62 poeng med sin BMW 320.

I GT-klassene florerer det av publikumsfavoritter. En rekke Porsche, BMW, Dodge Viper, Chevrolet Corvette og Subaru Impreza for å nevne noen av muskelmaskinene.
Klassen Seven Racing har lenge vært svært populær i norsk racing. Ikke mindre enn 27 førere er påmeldt til helgens to NM-runder på Rudskogen. Blant disse er også seks danske førere.

Norgesmesterskapet i klassen ledes av fjorårets sølvvinner, Daniel Bjørk Nordgaard fra NAF Trøndelag. Han har 39 poeng og har fått god margin til Oskar André Sandberg og Morten Øgård som begge kjører for KNA Varna og som begge har 26 poeng så langt. Unge Marius Johann Nakken fra NAF Motorsport Ålesund er på 4. plass med 25 poeng, mens fjorårets mester, Torbjørn Lunden Bjerke fra KNA Nordvest er på 5. plass med 24.

I klassen Formel Basic kjøres det to runder i norgescupen på Rudskogen. Dette er en forholdsvis enkel og økonomisk rimelig formel-klasse som domineres av unge førere. Det er Olav Opås fra KNA Solør Motorsport som leder etter de to første rundene med 39 poeng. På andreplass følger Tommy Østgaard fra KNA Varna med 31 poeng. Svenske Marcus Larsson og Elling Sebastian Aarvik fra NMK Rennebu deler 3. plassen med 24 poeng.
Også i klassen Standard Production kjører det norgescup. Her er det Marius B. Stai fra NMK Elverum som leder foran helgens to runder med 39 poeng. Han kjører en Honda Civic. På andreplass ligger Erik Helgerud fra NMK Aurskog-Høland med 36 poeng. Stian Dyvå Ormholt fra KNA Varna er på 3. plass med sin Honda Civic og 26 poeng.

I Seven Racing er det norgescup for junior. Her er det Heidi Frydenhaug fra NMK Modum & Sigdal og Marius Johann Nakken fra NAF Motorsport Ålesund som leder med 39 poeng. Karin Elise Fossen fra NMK Modum & Sigdal og Jørn Martin Aalerud fra KNA Solør Motorsport deler andreplassen med 26 poeng.

De to NM-klassene, GT og Seven Racing, kjører begge sine finaler søndag. Norgescupklassene Formel Basic og Standard Production kjører en finale lørdag ettermiddag og en på søndag. Det samme gjelder Porsche Cup.

Poengstillinger finnes her

Alt om arrangementet på Rudskogen og NM i racing generelt finnes på den nye websiden:
www.racingnm.no

Arrangørens nettside

Rudskogen Motorsenter ligger langs riksvei 111 mellom Sarpsborg og Rakkestad. Avstand fra Rakkestad 10 km, fra Sarpsborg 20 km, fra Oslo 85 km

Banen er 1.901 meter lang, høydeforskjell 25 meter, lengste rettstrekning: 550 meter, 6 høyre- og 4 venstresivinger.

Tidsskjema:

Lørdag 19. juni:
09.00-13.00 Fri trening
14.00-15.15 Warm up
15-30 – Tidstrening
18.00 Finale1 (Porsche, Formel Basic og Standard Production)

Søndag 20. juni:
11.00-: Warm Up
13.00-: Finaler 1 fortsetter (Seven Racing, GT3-4, GT1-2)
Finaler 2 (Formel Basic, Porsche, Seven Racing, Standard Production, GT3-4, GT1-2)
18.00 Premieutdeling