NM-runder i baneracing på Vålerbanen

GT4
Rundt 135 racerbiler inntar Vålerbanen i Hedmark til helgen når det kjøres Norgesmesterskap og norgescup i baneracing. Publikum vil få se mange spektakulære biler og spennende fighter på banen.

 

Det er KNA Vålerbanen som står som er arrangør av løpene. På Vålerbanen er det klassene Seven Racing, GT og Historisk Racing som har NM-runder til helgen. NM-klassene kjører to finaler, med unntak av GT-klassene som skal kjøre tre finaler. Det er også Norgescup for GTF, GTB, Formel Basic og Seven Racing Jr.

I tillegg er Shortcar, BMW Cup og Corsa Italiana gjesteklasser.

I GT1-klassen er det Christian Nilsen fra KNA Klepp Motorsport som leder NM etter de 12 løpene som er kjørt over fire runder til nå. Med sin Chervrolet Corvette har han kjørt inn 186 poeng. På en andreplass følger Joakim Ottersen fra KNA Oslo. Han har 127 poeng med sin Jaguar V8. På en 3. plass foran helgens tre nye løp ligger Gisle Valen som kjører for PCN i sin Ferrari 458 Challenge. Han har 98 poeng.

I GT2-klassen er det Thomas Solberg fra Porsche Club Norway med sin Porsche 996 som topper med 211 poeng. Han er tett fulgt av Frode Alhaug fra KNA Vålerbanen med Chevrolet Corvette som har 209 poeng. På en tredjeplass følger Anna Neergaard Rathe fra NMK Melhus med sin Nissan GTR R35. Hun har 159 poeng.

I GT3-klassen er det Bjørn Tvedt fra NAF Haugesund som leder med sin Seat Leon og 226 poeng. Bak ham følger Per Øyvind Seeberg fra Porsche Club Norway med Porsche 996 og 166 poeng. Med 161 poeng ligger Jesper Møller Jensen fra Porsche Club Norway på en tredjeplass med sin Porsche 996.

I GT4 topper Per Stødal fra NMK Sandefjord etter de 12 første løpene med sin Audi A5. Han har 182 poeng. På andreplass følger Heidi Frydenhaug fra NMK Modum & Sigdal. Hun sanket meget godt med poeng i sin Renault Clio i de tre siste løpene på Kinnekulle, og har totalt 147. Andre Linder fra NMK Rana ligger på tredjeplass. Han har kjørt inn 137 poeng i sin Honda Integra R.

I klassen Seven Racing er det kjørt tre runder, og dermed totalt seks finaler så langt i år. Her er det Henrik Krogstad fra KNA Nordvest som leder så langt med 104 poeng. På en andreplass ligger Jørn Martin Aalerud fra KNA Vålerbanen med 31 poeng. På en tredjeplass ligger Oskar Andre Sandberg fra KNA Oslo som har vunnet tre av seks finaler, men han har kun deltatt i fire av finalene. Sandberg har 80 poeng.

Det er to NM-klasser for historiske biler og i klassen for biler fra periode F og periode G over 1300 ccm er det fjorårets norgesmester Morten Schønheyder fra NSK som leder etter at fire løp er kjørt så langt. Han har kjørt inn 112 poeng med sin Mini Cooper. På en andreplass ligger Kjetil Bolneset fra NAF som har tatt 108 poeng med sin store amerikanske Ford Galaxie. På en tredjeplass følger Tore Johannessen som kjører for NSK med sin Porsche 911 og 86 poeng.

I klassen for biler fra periode G under 1300 og periode H er det Mats Gjerdrum fra NSK som leder med 117 poeng. Han kjører en Ford Capri RS. På andreplass følger Thorbjørn Larsen fra NAF Fredrikstad som har kjørt inn 115 poeng i sin Ford Escort RS 1600. Tom Herskedal fra CCN ligger på tredjeplass med sin Chevrolet Corvette og 101 poeng.

I klassen Formel Basic kjøres 7. og 8. løp i norgescupen til helgen. Her er det Theodor Olsen fra KNA Vålerbanen som leder med 132 poeng. På andreplass følger Dennis Moen fra NMK Trøgstad med 93 poeng. Alf Marius Loe Sandberg fra KNA Oslo er på tredjeplass med 87 poeng.

Mer info på : www.racingnm.no