NM-runder på Vålerbanen

basic_500.jpgI helgen avsluttes de fleste NM- og norgescupene i baneracing. Da blir det garantert mange spennende og intense dueller på Vålerbanen i Hedmark.

Det er KNA Solør Motorsport som arrangerer løpene på asfaltbanen i Våler til helgen, og 125 deltagere stiller til start i de forskjellige klassene fredag og lørdag.

Under forrige NM-runde på Rudskogen fikk enkelte klasser kjørt kun ett løp, derfor kjører både Standard Production og GT-klassen ett NM-løp på fredag på Vålerbanen og to på lørdag. I Seven Racing blir det to NM-løp på lørdag, mens denne klassen vil kjøre et siste løp på Kinnekulle i Sverige 3.-4. oktober.

I Standard Production er det snakk om standardbiler produsert i 1990 eller senere. Det skal altså kjøres tre løp for denne klassen, ett på fredag og to på lørdag, og det er årets tre siste i NM. Her er det Joackim Ottersen fra KNA Oslo som leder. Han har kjørt inn 134 poeng med sin Honda Civic. På en andreplass ligger Stian Dyvå Ormholt fra KNA Varna med 124 poeng. Også han kjører en Hoda Civic. På tredjeplass følger Marius B. Stai fra NMK Elverum, også han i Honda Civic. Han står bokført med 99 poeng.

I klassen Seven Racing kjøres det to løp på lørdag. Her er det Torbjørn Lunden Bjerke fra KNA Nordvest som leder. Han har kjørt inn 79 poeng så langt. På en 2. plass følger fjorårets sølvvinner, Daniel Bjørk Nordgård fra NAF Motorsport Trøndelag. Han har 57 poeng. På tredjeplass ligger Øyvind Kristiansen fra NMK Rudskogen, med 55 poeng så langt. I forrige runde stilte fjorårets mester Andre Falkenhaug fra KNA Varna til start for første gang i år, og vant. Men han er ikke påmeldt på Vålerbanen. Det er derimot en annen ringrev på racingbanen, Thomas Faraas fra KNA Oslo.

I GT-klassen, klassen for de virkelige muskelbilene av mange forskjellige kategorier, er det ikke mindre enn 32 biler påmeldt til helgen. Det vil garantert blir underholdene når disse slipper løs tusenvis av hestekrefter på Vålerbanens asfalt. I denne klassen kjøres ett løp på fredag og to på lørdag. Så langt er det hjemmefavoritt Frode Alhaug fra KNA Solør Motorsport i en Chevrolet Corvette Z06, som leder NM. Han har 265 poeng. På andreplass følger Are Ourom, også han fra KNA Solør Motorsport, i en Toyota Supra med 243 poeng. På tredjeplass ligger Jarl Nilsen fra KNA Klepp Motorsport med sin Dodge Viper. Han har 235 poeng etter de sju første løpene. Forrige NM-løp ble vunnet av Kai Roger Bakken i en fantastisk Audi Quattro S1, og denne bilen er alene verdt et besøk på Vålerbanen.

I formel Basic har det så langt i år vært kjørt Norgescup, og den er avsluttet. Nå er det NM-medaljer som skal fordeles, og selv om klassen kjører to løp på lørdag, er det kun det siste av disse som teller i mesterskapet. Norgescupen ble vunnet av Anders Lindstad fra KNA Solør Motorsport. Nærmest fulgte hans klubbkamerat Olav Opaas, mens Aleksander Istad fra KNA Oslo endte på 3. plass.

Om det skal bli disse tre som gjør opp om NM-medaljene på lørdag eller om det kommer andre utfordrere fra det 18 bil store feltet gjenstår å se.

I Shortcar inngår både rallycross og baneracing i Norgesmesterskapet. Helgens løp på Vålerbanen er NM-avslutning i denne klassen. Foran de to finaleløpene er det Ole Jørgen Aannestad fra NMK Gardermoen som leder med 143 poeng. På andreplass følger Per Anders Johansen, også han fra NMK Gardermoen, med 132. Frode Størseth fra NMK Trondhjem er på tredjeplass med 114 poeng.