NM-seier til Larsen/Eriksen

Frank Tore Larsen og Torstein Eriksen kjørte inn til sin andre totalseier så langt i NM-sesongen da de vant Rally Sørland på lørdag.

Rally Sørland var årets tredje NM-runde og den første på barmark. Det ble til dels dramatisk både på og utenfor rallyløpa på Sørlandet. Allerede før start var det klart at førere som Ole Christian Veiby. Eyvind Brynildsen og Marius Aasen av forskjellige årsaker ikke kunne komme til start. Dermed skulle det bli svenske P-G Andersson som ble Larsens hardeste konkurrent.
Utenfor rallyløpa ble det skogbrann. Heldigvis ikke nærme SS6, men etappen måtte sløyfes ettersom brannvesenet trengte veien til transport av sitt utstyr.

Dermed ble det kjørt fem etapper, og Frank Tore vant fire av dem med sin VW Polo. Kun SS3 tillot han vår svenske gjest P-G Andersson å vinne i Ford Fiesta. Men store differanser ble det aldri. I mål var det 17.4 sekunder som skilte de to.
Tredjeplassen tok Anders Grøndal/Veronica Engan i Skoda Fabia. De var 1.08 bak Andersson.

Best i internasjonal klasse med tohjulsdrift ble Steve Røkland/Jørgen Eriksen i deres Peugeot 208. Og de kjørte mesterlig. Femteplass totalt står det respekt av. Svenske Isak Reiersen med Morten Erik Abrahamsen i kartleserstolen kom nærmest på 7.plass totalt. Han var 11 sekunder bak Røkland i sin Ford Fiesta.

Nasjonal klasse med firehjulsdrift ble vunnet av Petter Sæves Waskaas/Henrik Ø. Johannessen i Subaru. De kjørte inn til 6. plass totalt. De var 4 sekunder foran Even Moan/Glenn Bjørnrud i Mitusubishi Lancer.

Desidert knappest seiersmargin var det i nasjonal klasse tohjulsdrift. Der vant Kristian Hvambsahl og kartleser Jonas Hvambsahl i Volvo, De endte på 8.plass totalt, og var kun 0,6 sekund foran Mats Peder Hvambsahl/Lasse Berg.

Det var 84 deltakere som startet årets Rally Sørland og 60 som fullførte.