NM sesongen i Crosskart er midtveis

A-finale 125Det er kjørt 3 løp i årets NM sesong I Crosskart. Siste løpet før ferien ble arrangert av NMK Bø med 68 crosskarter på startstreken, som var noen flere enn det som har vært på de to første. Dette har nok med reisevei da det var NMK Vikedal og NMK Nord-Gudbrandsdal som hadde de to første rundene. Men fremragende arrangører bør tale for at enda flere bør stille til start neste gang disse stiller opp som arrangører.
NMK Bø stod også for et meget bra arrangement på Rallebanen. Værgudene var også flinke og sørget for knallblå himmel og rundt 25 grader. Det ble mye action og ikke minst spektangulær 2-hjulskjøring. Dette er en teknisk vanskelig bane som først og fremst setter høye krav til sjåfør og ikke minst oppsett på karten, dette var det svært få som taklet og spesielt nest siste svingen før mål var det mange som slet. Men alle kom i mål med hodet opp og hjula ned.

pallen 125Klassen for 125 ccm er den største NM klassen hvor 21 førere har tatt NM poeng. Etter to seire og en andreplass er det Ole Henry Steinsholt (NMK Grenland) som leder denne klassen foran Sebastian Høidalen (NMK Grenland) og Thomas E. Murstad fra NMK Notodden. Steinsholt har en bra ledelse pr nå, men det er veldig på plassene bak og høstsesongen blir spennende i denne klassen.

A-finale 250250 ccm klassen er den med færrest deltagere i år. Også her er det NMK Grenland førere som leder an i det Alexander Lie leder foran Adrian Austad, med Ola Nore Jr. fra NMK Modum & Sigdal ligger på tredjeplass. Det er jevnt i denne klassen og mye kan skje på de neste løpene. Jacob Lyseng vant løpet på Bjorli, men ikke nådd helt opp i de to andre, og ligger derfor på en 5. plass. Danske Casper B. Larsen henger også godt med på en fjerdeplass.

pallen 650Den største klassen (650 ccm) leder Even Heggelund fra NMK Valdres foran Pål Rye Smørsteen (NMK Tønsberg) og Thomas Lohne (NAF Motorsport Asker og Bærum). Lie har foreløpig en bra ledelse, men bak han er det veldig jevnt.

pallen CK jr cupDet gror godt i Crosskarten og i Crosskart Junior Cup er det mange bra crosskartførere for fremtiden. Karl Peder Nordstrand fra NMK Hamar leder nå foran Marius S. Hansen (NAF Motorsport Vestfold Gokart ) og Fredrik Weaas fra NMK Gardermoen. I denne klassen er det også veldig jevnt.

Nå er det ferie for mange av førerne før neste NM runde på Grenland 6. -7. august. Dette løpet teller også i NEZ mesterskapet så da forventes det storinnrykk på Grenland Motorsportsenter. En del av førerne skal også kjøre andre runde i NEZ mesterskapet på Kouvola i Finland 16.-17. juli.

NM stilling i Crosskart

NM og NEZ på Grenland Motorsportsenter 6.-7. august)