NM-sesongen endte med rulling

S_Furuseth_13_hede
Under Rally Hedemarken lørdag gikk det opp og ned for Sindre Furuseth med kartleser Kristian Hvambsal Eriksen. De endte løpet på SS 6 med en rulling.

Fulle av selvtillit etter suksessen i East Sweden Rally bare to uker tidligere skulle Sindre og Kristian vise hva de var gode for fra start, men åpningen gikk ikke helt som planlagt. «Det var utrolig glatt på SS1 og 2, så vi fikk ikke noe rytme eller godfølelse i det hele tatt. Vi var nok ikke alene om det, men jeg fikk meg noen skikkelige overraskelser. På SS3 gikk det mye bedre og jeg følte vi fikk satt en god tid», sa Sindre inn til dagens første service. SS4 var en kort publikumsetappe der duoen kom seg gjennom uten å gjøre feil.

Etter service bar det ut til SS5, 6 og 7. På SS5 satt Sindre og Kristian en 3. tid i 2WD klassen og hadde fått opp tempoet skikkelig. Dessverre var denne gleden kortvarig da de midtveis inne på SS6 landet på taket. «Etter en dårlig start på dagen begynte ting å stemme skikkelig. Det gikk veldig bra på SS6 også, helt til vi kom til et lite veikarakterskifte. Vi gikk litt for tidlig inn i en sving og den ble dermed for skarp mot utgangen. Det var veldig smalt og vi driftet ned i grøfta. Vi klarte akkurat å komme oss opp igjen og unngikk et stort tre plassert inntil veien, men kunne ikke unngå å kjøre ut på andre siden av veien. Det er surt, men vi er nødt til å akseptere en slik feil i blant.»

Sindre og Kristian er litt mørbankede, men ok etter krasjen, som faktisk var årets første og eneste. Teamet hadde planer om å kjøre Rally Uppsala 4.-5. oktober, men må nok innse at sesongen er over.