NM i Street legal på Gardermoen

Den kjente gule Mustangen (på bildet) fra filmene Børning 1 og Børning 2 blir en viktig deltaker på NM i Street legal som arrangeres på Gardermoen raceway på lørdag 10. juni fra kl. 1000.

Eier og sjåfør Richard Bugge Andersen gleder seg til å kjøre litt skikkelig konkurranse. I filmene var det kun han som kjørte mustangen.  Stuntsjåfører kjørte en kopi av bilen i de mest utsatte scenene. Bilen har forresten kallenavnet Lillegul. Nå skal Lillegul ut på startplata igjen og møte andre hissige gate biler. Mange ivrige sjåfører vil selvsagt prøve å slå ham. Greit å ha i skryteboka hjemme. Her blir det kamp om tusendeler på de 201 meterne!

-Lillegul har nok hester. Det sitter en liten hissig V8 motor type 302 i bilen. Motoren gjør greit 9 000 omdreininger. Alle i miljøet vet hva det vil si. Her blir det gassen i bånn, sier Richard som alltid er like begeistret når det er snakk om Mustang og bilrace. Dette er andre gang i historien at Gardermoen raceway kjører Street legal. Bildet av Lillegul er fra samme sted i samme type konkurranse i 2009. Da vant Richard og Lillegul fire konkurranser på rad. Og kallenavnet oppsto fra en utslått konkurrent.

Banen på Gardermoen er Norges eneste fullverdige drag race bane hvor man kjører alle klasser innen drag race. Banen ble i fjor vesentlig oppgradert takket være 10 millioner i tippemidler og mye mye dugnadsinnsats. Her er det blant annet lagt ned 8000 tonn ny spesial asfalt. Normalt kjører man drag race 402 meter rett frem fra start til mål (1/4 engelsk mile.) Deretter er det 800 meter å bremse på. Det trengs når en bil i værsting klassen Top fuel dragster passerer mål med 400-500 km i timen.  Etter bare 5-fem sekunder fra stillestående start …

Ja, dette ER verdens raskeste motorsport. Velkommen til noe som er nesten like spektakulært om ikke så fort da. I Street legal er det enkelt å delta; Kom – Betal – Kjør race.

Her blir det alt fra raggarbiler, vanlige gate biler, sinte motorsykler og spesial mekka biler som Lillegul. En det en ulv i fåreklær? Vi får se.