NM-tittel til Joakim H. Ottersen

joackim_ottersen_500.jpgMed dobbeltseier under helgens NM-runder i racing på Vålerbanen understreket Joakim H. Ottersen at han skulle ha NM-tittelen i Standard Production.

Det har vært en fantastisk sesong for 22-åringen fra Oslo. I sin tredje sesong med bilsport har han fullstendig dominert sin klasse. Med sin Honda Civic Type R har han sikret seg tolv seiere og fem andreplasser på totalt sytten løp!

Joakim deltok denne sesongen i NM i racing, samt i det danske mesterskapet, Special Saloon Car Challenge. I NM ble det kjørt ti løp fordelt på fem løpshelger. Hver løpshelg består av en kvalifisering og to finaler. Joakim var denne sesongen raskest på samtlige kvalifiseringer, og kunne derfor starte i beste startspor i den første finalen på hver eneste løpshelg. I den andre finalen er det imidlertid slik at resultatet i mål i den første finalen avgjør startposisjonen, men for å gjøre løpene ekstra spennende snur man rekkefølgen på de seks beste. Allikevel ble ikke Joakim dårligere enn nummer to i noen av årets løp. En veldig sterk prestasjon av årets nybakte norgesmester.

I de danske løpene gikk det ikke noe dårligere. Seks seiere på syv løp og en andreplass står det respekt av, til tross for at motstanden var svakere enn hjemme i Norge.

– Det var færre biler i min klasse i Danmark, og på det siste løpet var jeg den eneste som stilte til start. Da skal det jo godt gjøres ikke å vinne. I NM var det langt tøffere. Jeg fikk skikkelig kamp til døra av både Stian Dyvå Ormholt og Marius B. Stai som begge kjører en identisk Honda Civic som meg, forteller Joakim.

Hard konkurranse til tross, det var ingen tvil om at Joakim hadde god kontroll. Etter finalen på Vålerbanen hadde han kjørt inn hele 45 poeng mer enn nærmeste konkurrent. Mye av æren tillegger han sin sjefsmekaniker, Ståle Annseth.

– Uten Ståle hadde jeg ikke klart dette. Hans støtte på den tekniske og strategiske biten har vært utrolig viktig for meg, avslutter Joakim.

Resultater fra NM-finalene på VålerbanenFinale 1
1. Joakim H. Ottersen
2. Stian Dyvå Ormholt
3. Marius B. Stai
4. Roy Nesbakken
5. Steffen-Andre Feet

Finale 2
1. Joakim H. Ottersen
2. Marius B. Stai
3. Stian Dyvå Ormholt
4. Steffen-Andre Feet
5. Roy Nesbakken

Poengstilling i NM
1. Joakim H. Ottersen, 200p
2. Stian Dyvå Ormholt, 155p
3. Marius B. Stai, 147p