NM-vinnere i bakkeløp

bakkemestere_08.jpgAnders B. Hansen, Morten Majormoen, Stian Haugan, Cato Brynhildsen og Thomas Kvam er årets norgesmestre i bakkeløp.

I toliterklassen var det Morten Majormoen fra Drammen som dro det lengste strået i til slutt, etter at han hadde plundret litt i innledende omganger. Foran finalen på Lillehammer hadde han like mange poeng som Johny Sandmo, og den av de to som kom først i mål i finaleløpet ville være mester.
– Jeg lå 10-15 hundredeler bak Sandmo i prefinalen, men foran finalen bestemte jeg meg for å kline til, og jeg slo han til slutt med halvsekundet, sier en meget fornøyd Morten Majormoen, som dermed kan legge hjelmen på hylla sammen med en gullmedalje.
– Ja nå er det slutt, bilen er til salgs og etter rallycrossavslutningen på Momarken om fjorten dager, kan kjøperen komme å hente den, slutter Majormoen.
Også Johny Sandmo er fornøyd.
– Ja, med seks andreplasser og en seier er sølvgutten fornøyd, smiler han, som syns det var moro med Majormoen.
– Han har vært best gjennom sesongen og i dag viste han at han også er best når det gjelder, dette fortjener han.
Jan Gabrielsen, som begynte sesongen med dobbeltseier i de to første NM-rundene, kapret til slutt bronsemedaljen etter at han ble nummer fire på Lillehammer.
Trønderen Ole Håbjørg var også klar igjen med bilen etter smellen under EM i rallycross på Høljes, og kjørte seg til slutt opp på en pallplass i løpet.
Haugan tok gull
I store super kunne Olav Fredriksen konstatere det han fryktet på forhånd, nemlig at Stian Haugan og hans Citroën Xsara ble for sterk. Likevel er Fredriksen fornøyd, og han har sjelden kjørt så godt med sin Volvo 240. I finaleomgangen ble han nummer to.
– I dag fikk jeg ut 110 prosent av bilen, og at ja da ble slått av Stian Haugan var ikke noe jeg kunne gjøre noe med
Totalt har det blitt en svensk bronsemedalje to NM-sølv og ett NM-gull med bilen. Nå er han ikke sikker på hva det blir videre.
– Nei, ingenting er bestemt om det det måtte bli til til neste år.
Gir seg på topp
I klassen for tohjulsdrevne rallybiler kjørte Cato Brynhildsen inn til et nytt gull i sin BMW M3. Det femte NM – gullet på rad og i den tiende medaljen i NM på ti år i samme bil.
– Veldig godt fornøyd med dette, og i dag fungerte alt veldig bra.
Selv med suksess til slutt blir det ikke mer bakkeløp for Cato Brynhildsen, i alle fall ikke til neste år.
– Nå blir det i beste fall en pause, og om jeg skal kommer tilbake i bakkeløp må det bli i et helt nytt konsept, for det opplegget som har vært kjørt i år har vært for dårlig, seier han, som senere i høst skal være med på et møte med Norges Bilsportforbund om dette.
– Jeg har lovet å presentere noen ideer som jeg har, så får vi se om det kan være med på å få bakkeløps NM tilbake på sporet.
Tom Erik Hauger to NM-sølvet, selv om det ikke ble den store suksessen i finalen.
– Bilen fungerte, men det ble ikke bedre enn sjette plass, og da må jeg være fornøyd at del ble sølv.
Hauger er tilbake i bakkeløp til neste år.
– Det var meningen jeg skulle bli klar med en BMW M3 til denne sesongen, men nå ere det i alle fall klart at jeg kommer til å kjøre med den til neste år.
Ikke klaff i finalen
I minste super ble det stang ut for Erik Bøhler Hansen, som ikke fikk det helt til i finaleløpet, og måtte nøye seg med em sølvmedalje. Anders Hansen fra KNA Varna vant både løpet og gullet.
– Anders Hansen har kommet veldig bra i høst og fortjente dette, sier Erik B. Hansen som endte med på en sjetteplass, og det dårligste så langt i sesongen. Likevel er han så måtelig fornøyd.
– I dette gamet må det kjøres fort gjennom hele sesongen om en skal gå til topps, i dag gjorde jeg ikke det og da må jeg bare være fornøyd og glad for at jeg får med meg sølvet.
Svein G. Nilsen fra Stavanger tok bronsemedalje.
I klassen for de firehjulsdrevne biene var det Thomas Kvam i Ford Focus WRC som ble mester.

Resultater fra NM-finalen