NM vinnerne i Crosskart kåret

crosskart_vinnere14

Sist helg ble NM finalen i crosskart kjørt på Krabyskogen Motorbane i regi av NAF Gjøvik. 62 karter stilte til start i flott høstvær. Med gjesteklasser talte startlisten 90 deltagere noe som bidro til at det ble en lang dag og mørkt innen premieutdelingen var ferdig. Men arrangøren gjorde en god jobb og takket førerne som bidro til at dagen gikk ryddig for seg.

650 klassen har vært den jevneste også i år og før finalen skilte det bare 12 poeng mellom de 4 beste.  Alle disse 4 befant seg i A-finalens 2 første rekker der NM lederen Ludvik Einarsen hadde et godt utgangspunkt fra pole position. Men….som vanlig på Gjøvik blir ikke ting som man tror i en finale. Oscar Solberg var raskest ut, men inn til andre sving ble det trangt i bredden og noe som endte med at Ludvik og Jonathan Walfridson snurret. Da de kom i gang igjen var Ludvik falt ned til sølvplass og Jonathan hadde tapt bronsen han hadde i lomma før start. Ingve Andre Strand lå an til sølv før Gjøvik og etter en runde var han oppe bak Oscar og med det tok han steget opp til gullmedalje sammenlagt. Marius Vardeberg klatret fra fjerdeplass til bronse. Alle de 5 NM rundene i år er blitt vunnet av forskjellige førere.

I 250 klassen ledet Alexander Bjørnstad komfortabelt før finalen på Gjøvik med 3 seiere i lomma.. Han gjorde ingen feil der heller og kjørte inn til seier og NM gull. Mer kniving ble det om de 2 siste medaljene der Thomas Holmen kjørte inn til sølvet som han lå an til mens Carl Henrik Lyche skjøv Martin Kongsli ned fra bronseplass.

I 125 klassen ledet Oliver Solberg med 6 poeng på Jacob Lyseng før Gjøvik. I finalen var det  Jacob som tok starten og ledet inn til mål. En liten stund var Olivers gullmedje truet men han sikret den på siste runden da han kjørte seg opp til andreplass. Den siste NM medaljen gikk til Even Heggelund.

85 klassen kjørte sin finale i NBF Junior Cup.  Her var kampen veldig jevn mellom Sindre Trøyterud og Markus Gimle Enger der førstnevnte ledet med bare 4 poeng før Gjøvik. Markus vant finalen med Sindre på tredjeplass og dermed kapret han gullmedaljen med et poengs margin. Bronsemedaljen gikk til Ole Henry Steinsholt.