Marius Bermingrud vant NMK landsfinale Junior

jr landsfinale2015 pallen

NMK’s landsfinale for juniorer ble arrangert av NMK Vikedal 1. august. Over 80 juniorer stilte til start for å kjempe om seieren.

Værgudene viste seg ikke fra sin beste side denne dagen og det ble et vått løp før landets beste junior skulle kåres.

Marius Bermingrud4 førere hadde 30 poeng og full pott etter 3 innledende omganger og dermed kvalifisert direkte til A-finalen i tillegg til en med 27 poeng. Men det skulle vise seg at det var en som hadde utgangspunkt lenger ned på resultatlisten etter innledende som skulle gå av med seieren. Marius Bermingrud, KNA Eiker hadde innledningsvis en første, en andre og en tredjeplass i innledende omganger og var kvalifisert til C-finale. Denne vant han, og det samme med B-finalen. Dermed stod han i sjette sporet i A-finalen. Og der tok han like godt starten også. Regnværet gav utfordringer underveis og Marius Karlstad fra NMK Gardermoen gikk opp i ledelsen. Men han fikk problemer og dermed var Bermingrud nok en gang i ledelsen. Denne beholdt han til mål. Å vinne C, B og A-finale forteller om en verdig vinner av løpet. Jørn Håkon Stølen, NMK Kvinesdal ble nummer to og Simen Engsvik, NMK Aremark ble nummer 3.

– Dette er en drøm tror jeg, sier Marius Bermingrud som også kjører Rallycross Jr. og deltar i Rallycross Jr. Cup.

IMG_9394Årets vinner av Bilcross Jr. Challenge, Sølve Østbø fra NMK Vikedal hadde nok store forhåpninger siden Landsfinalen skulle gå på hjemmebane. Og Sølve startet dagen med å innfri både sine egne og andres mulige forventninger. Bilen og Sølve spilte godt på lag, noe som resulterte i seier i de to første omgangene. I tredje omgang fikk Sølve dessverre litt problemer med et tett luftfilter og dermed 5. plass i den omgangen. Dette medførte at han var kvalifisert for C-finale hvor han ble nummer 2 etter Marius Bermingrud som senere ble totalvinner.

Sølve Østbø

Resultater fra løpet finner du her

Film fra A-finalen (filmet av Grønlund Motorsport)