NMK Vikedal vant alle klasser

vikedal_bc.jpgNMK Vikedal sine førere vant alle klasser på Vikedal Motorbane i helgen. Sondre Hundseid Eikeland, Knut Endre Ringhagen, Johannes Holten Leifsen og Ingvar Auestad gikk til topps.

Det var Sondre Hundseid Eikeland som dro det lengste strået til slutt i bilcross junior klassen under den tredje runden i Vestlandsmesterskapet på Vikedal Motorbane i helgen.
Etter to andre plasser og tre heatseire i de innledende omgangene, hadde han andresporet ved siden av Sindre Vikedal. Sondre kjører sin første sesong i bilcross junior i en Golf.
-Bygde bilen i vinter og i helgen fungerte den svært bra, sier han

Med dette resultatet er Sondre Hundseid Eikeland også oppe på en tredjeplass i Vestlandsmesterskapet . Gøran Spartveit NMK Vikedal leder mesterskapet, mens Atle Nordpoll Teigland NMK Bergen ligger på andre. Sondre stiller i Bergen for å forsvare posisjonen.
-Reiser til Bergen til helgen ja, så får vi se.

Sindre Vikedal og Andrè Hustoft Nesheim kom på de neste plassene i løpet.
I bilcrossklassen hadde Knut Endre Ringhagen sikret seg høyest poengsum etter de innledende omgangane. Finalen vant han foran Per Gaute Østbø, NMK Vikedal og Nils Kleven, NMK Jørpeland ble nummer tre.
Med dette resultatet overtok også Ringhagen ledelsen i Vestlandsmesterskapet, og har nå to poeng å gå på til klubbkamerat Joakim Bruland. Joakim hadde ikke full klaff i helgen og ble nummer 13. NMK Bergen-føreren Torbjørn Østerbø Veland ligger på tredjeplass.

Mangler effekt
I rallycross ble det til slutt Johannes Holten Leifsen som tok med seg løpseieren. Etter en snurr i første omgang vant han de tre siste omgangene, og sikret seg bestesporet i finalen foran Hallvard Finnvik, også han fra NMK Vikedal.

– Traff godt både i starten og med alternativsporet i finalen, og selv om Hallvard Finnvik lå foran meg en stund greidde jeg å ta meg forbi, sier Johannes, som dermed tok sin første seier i sin Ford Focus. Likevel har han mer inne.
-Får ikke full effekt i motoren, noe vi ikke finner årsaken til, men som vi kommer til å jobba videre med frem mot løpet i Bergen til helgen.

I største klassen var det bare to biler som stilte til start. Geir Harald Skeie var best i de innledende omgangene, mens Ingvar Auestad vant finalen etter at Geir Harald kom best ut. Skeie fikk stopp på grunn av brudd på en bensinslange. Ingvar Auestad var fornøyd.
-Planen var å teste ut nye dekk under løpet i Vikedal og når jeg da ender på toppen er jo det en skikkelig bonus, sier han, som nå er enda bedre forberedt til løpet i Bergen neste helg.
-Vi fant ut hvilke dekk vi skal bruke, og gjort en del ting med bilen som vi mener gjør den bedre.

Allerede på søndag er det klart for ny runde i Vestlandsmesterskapet på Eikås Motorsenter ved Bergen. Med førere fra NMK Vikedal i ledelse i alle klasser.