NMKs juniorlandsfinale i bilcross

nmk_landsfinale_junior_bilcross_2012.jpgNMK Gardermoen arrangerer på lørdag NMK`s Landsfinale for juniorer i bilcross. Rundt 120 bilcross-juniorer stiller til start på Gardermoen Motorpark.

NMKs landsfinale for seniorer er noe som har eksistert i flere år, men først i 2007 bestemte hastighetskomiteen i NMK (Norsk Motor Klubb) at også juniorer (15-18 år) må kvalifisere seg til en årlig Landsfinale, akkurat som seniorene gjør. Det første året var finalen i Namdal og allerede da var den en stor suksess! Ingen førere har vunnet Landsfinalen mer enn en gang og den har vært spredd geografisk både med tanke på arrangører og vinnere!

I dette løpet er det kun junior gutter og jenter som deltar, de har kvalifisert seg gjennom å være blant de 6 beste i de kvalifiseringsløpene (ca. 40 stk.) som har vært arrangert over hele landet gjennom sesongen. Landsfinalen er det «gjeveste» løpet en junior kan delta i.
Det har vært om lag 120 juniorer som har kvalifisert seg, og de aller fleste av disse stiller på lørdag.

Startlister og annen informasjon finnes på http://www.jr-landsfinale.no/

Første omgang starter lørdag kl. 09.00, og det vil være en defilering mellom 1. og 2. omgang. Det skal kjøres 3 omganger og finaler, og man forventer å starte finalene kl. 15.00. Dert blir en kort seiersseremoni for de tre beste, på banen etter siste finale. Det vil være premieutdeling på banketten, som starter kl. 20.00.