NM/NC åpning i Bakkeløp

A_Taraldsen_14_aprilDet var ikke lange hopp og telemarksnedslag som preget Vikersundbakken i helgen når første og andre runde i Norgesmesterskapet og Norgescupen i bakkeløp gikk av stabelen.

NMK Modum & Sigdal kunne skilte med 110 deltagere til start i helgens løp, noe som var over forventning da bakkeløp tidligere år har vært preget av til dels lav deltagelse. I strålende sol kunne publikum få med seg fart, spenning og hopp selv om disse ikke målte 246,5 meter (verdensrekorden i hopp satt i Vikersundbakken).

Gamle, kjente mestere stilte til start og skuffet ikke i år heller, men også nye sjåfører skulle sette sitt preg på den første mesterskapshelgen i 2014.

I Supernasjonal inntil 1600 stilte Trond Marthinsen som stor favoritt, men Asgeir Taraldsen fra NMK Melhus stilte i ny bil og viste at han kunne kjøre fort med denne. Han var raskest alle tre omgangene søndag og tok dermed første stikk i NM kampen. Martin Kjær fra NMK Larvik var en ny positiv overraskelse og kjørte inn til andre plass foran sin klubbkamerat Trond Marthinsen. I andre runde søndag hadde Trond Marthinsen fått ordnet opp i litt tekniske problemer med bilen og vant foran Asgeir Taraldsen og Martin Kjær.

Også i Supernasjonal 1600-2000 skulle det vise seg å komme overraskelser. 18 år Fredrik Ågedal fra NMK Konsmo viste ingen respekt for de mer etablerte førerne da han kjørte inn til seier i den første runden. Fredrik kommer fra bilcross og har bare hatt førerkort i drøye 2 måneder da han stilte til start i en lånt Maxda RX7. Fredrik vant foran Fredrik Rolid Magnussen, NMK Hønefoss og Steinar Stokke, NMK Bergen. I andre NM runde vant Steinar Stokke foran Fredrik Rolid Magnussen og medaljegrossisten Johny Sandmo, NMK Drammen.

O_Fredriksen_14_april
Stian Haugan, KNA Telemark, har vunnet Supernasjonal over 2000 de tre siste årene og måtte finne seg i være favoritt også denne gangen. Og oppskriftsmessig vant han første runde foran Herbjørn Haug, KNA Vålerbanen og Hans-Jøran Østreng, NMK Trøgstad. Søndag var det Olav Fredriksen, KNA Eiker, sin tur til å vise hva han var god for og han vant løpet foran Stian Haugan og Hans-Jøran Østreng.

I klassen for tohjulsdrevne rallybiler var igjen Cato Brynildsen, NMK Gardermoen dominerende. Han vant begge NM rundene foran Tom Kristian Lien fra arrangørklubben NMK Modum & Sigdal. Bare tredjeplassen skulle få forskjellige førere denne helgen. Lørdag ble Jarle Lippert fra NAF Motorsport Asker og Bærum nummer tre og søndag Elling Helleberg fra NMK Kongsberg.

Anders Grøndal fra NAF Motorsport Asker og Bærum skal denne sesongen kjempe for sin sjette NM tittel i bakkeløp og viste lørdag at han mener alvor denne sesongen også. Men Morten Bermingrud hadde funnet fram sin Citroën C4 og ville også være med i kampen om de gjeveste plassene. Lørdag ble han nummer to, men søndag måtte Anders Grøndal finne seg i å bytte plass på pallen med Morten Bermingrud. Tommy Herregården fra NAF Motorsport Grenland ble nummer 3 begge dager.

Norgescupklassen Rallycross nasjonal under 2400 ble vunnet av Bjørn Modalen, NMK Hønefoss foran Svein Brekke fra NMK Kongsberg begge løpene. Tredjeplassen lørdag gikk til Sigbjørn Hannisdal fra NMK Bergen og søndag til Vegard Gjellum fra NMK Modum og Sigdal

Volvo PV fører Kjetil Grøterud fra NMK Modum & Sigdal vant begge norgescup rundene i Rallycross Nasjonal over 2400. Lørdag foran Bjørn Maurtvedt, NMK Modum og Ringerike og Lars Jostein Lund, NMK Modum & Sigdal og søndag foran Andre Orderud, NMK Trøgstad og Øyvind Hoff, NMK Nore og Uvdal.