NM/NC Rallycross og Shortcar på Bollandsmoen

Jonas Dalset Jacobsen

Nok en spennende og fartsfyllt NM og NC runde i rallycross er over, arrangert av NMK Melhus på Bollandsmoen motorbane 27.-28. juni. Shortcar hadde også en av sine mesterskapsrunder på Bollandsmoen samme helgen. Rundt 100 deltagere stilte til start til strålende trøndersol hele helgen.

I Shortcar Extreme var Julius Slatlem ganske suveren hele helgen. Han vant løpet foran Lars Løvstrand og Sivert Johansen.

RCN kl 1I RCN klasse 1 kjørte Robin Slåttekjær fra NMK Grenland inn til seier. Han var aldri truet av verken Espen Kolstadbråten, NMK Valdres eller Petter Paulsen fra NAF Motorsport Gjøvik som ble henholdsvis nummer to og tre.

RCN kl 2Nicholas Andersen, KNA Indre/Ytre Østfold var helt suveren i RCN klasse 2. Han var best i alle innledende omganger og finalen og vant foran Tom Atle Sigfridstad, NMK Rendalen og Bjørnar Johansen fra NMK Tønsberg.

JuniorcupKaroline Breivik fra NMK Bergen hadde virkelig farten inne i helgen. Sammen med Heine Rudi fra NMK Nore og Uvdal stod hun i første rekke i A-finalen. Karoline hadde en kjempestart og gikk rett i ledelse. En ledelse hun ikke gav fra seg. Hun vant løpet foran Heine Rudi og Martin Furuseth fra NMK Aurskog-Høland ble nummer 3

RC kl 1Thomas Hårberg NMK Verdal/Levanger vant 1. runde på Grenland i Supernasjonal klasse 1 og det ble reprise på den seieren på Bollandsmoen. Men det var Espen Isaksætre, KNA Solør Motorsport og Preben Myklebust, NMK Egersund som var best etter innledende omganger. Isaksætre endte på andre plass og NMK Vikedalføreren Åsmund Holten ble nummer 3.

RC kl 2I Supernasjonal klasse 2 var Jonas Dalseth Jacobsen, NMK Hålogaland rask hele helgen. Etter tredjeplassen på Grenland var han lysten på en seier og det gikk veien. Steinar Stokke NMK Bergen, som vant på Grenland ble nummer tre og Ben-Philip Gundersen KNA Solør Motorsport ble nummer tre.

RC kl 3Hans-Jøran Østreng fra NMK Trøgstad hadde tre tellende bestetider og dermed klart best før A-finalen. Og han ledet også A-finalen til det var igjen en halv runde. Da gjorde han en liten feil som medførte at Stian Haugan fra KNA Telemark kunne kjøre inn til seier. Østreng ble nummer 2 og dermed byttet de to plasser i forhold til resultatet på Grenland. Herbjørn Haug, NAF Motorsport Vålerbanen ble nummer 3.