Nok en seier til Dennis Olsen i Italia

dennis006-2.jpgForrige helg vant han «Viking Trophy» på Rudskogen. I helgen fortsatte Dennis Olsen suksessen og kjørte inn til seier blant 80 deltakere under WSK (World Series Karting) Euroseries i LaConca i Italia.

WSK Euroseries kjøres over fire løp, og med dagens seier ligger Dennis på andreplass totalt. Når han så tidligere i år vant EM-kvalifiseringen i England, og leder det tyske mesterskapet, burde det ikke herske noen tvil om at Dennis for øyeblikket er en av de fremste gokart-kjørerne i Europa.

Under løpene i LaConca var det temperaturer rundt 40 grader, og det skapte en del utfordringer med justering av gokarten. Det blir liggende igjen mye gummi på banen. Dette gir et enormt feste og det er ikke uvanlig at kartene går opp på to hjul i svingene. En skal også være godt trent for å mestre slik varme.

Dennis viste krefter allerede under treningen onsdag og torsdag, og fikk en god følelse foran helgens løp. I det første heatet lå Dennis lenge bak en av sine sterkeste konkurrenter, Max Verstappen. I den siste runden stakk Dennis forbi og vant. I det to neste heatene ble det andre- og tredjeplass på Dennis. I det fjerde ble det ny seier, mens han i det femte kjørte inn til andreplass bak hjemmefavoritten Fouvo Antonio.

Med disse resultatene fikk Dennis det vanskelige andresporet i prefinalen, og tapte mange plasser når starten gikk. Han kjørte inn til femteplass. Med denne startposisjonen i finalen måtte Dennis satse fra start, og tok seg raskt opp på andreplass i det første runden. I den neste runden gikk han opp i ledelse og ble der til han fikk målflagget. Bak seg fikk han blant andre amerikanske Lance Stroll, som er plukket ut til Ferraris Driver Academy.

Neste helg skal Dennis forsvare sine to norgesmesterskap på Elverum, før han drar på test til Spania i forkant av EM som går den 21.-24. juli. Innimellom skal han også til Tyskland for å forsvare ledelsen i det tyske mesterskapet.

– Det var ikke planlagt at Dennis skulle kjøre så mange løp som han gjør, så nå jobber teamet hardt for å skaffe sponsorer slik at han får fullført sesongen, sier pappa Roy Espen Olsen og legger til.

– Vi har tro at vi kan klare å få det til, men det er ikke lett å komme med en 15-åring og overbevise sponsorer. De aller fleste følger samme strømmen og er med på lag og foreningssponsing. Vi håper det finnes noen som tørr å ta steget, og satse på en ung lovende fører som reiser verden rundt og vinner løp.

– Harald Huysman som har tatt managementet har klokkertro på at Dennis kan nå helt til topps. Nå, som også de store F1 teamene henter ut talenter i gokart og videreutvikler dem, kan en investering bli meget lønnsom på sikt. Huysman jobber med en investeringsplan for de som tørr å satse, så vi gjør hva vi kan for å finne de rette til å investere, sier Roy Espen Olsen.