Nok en kanonhelg for Dennis Olsen

Dennis Olsen stakk av med en første- og en tredjeplass i helgens to løp i den tyske Porsche Carrera Cup-en. Dermed økte han sammenlagtledelsen i mesterskapet ytterligere.

I helgen gikk tredje og fjerde løp i den tyske Porsche Carrera Cup-en av stabelen på Lauzitsring et stykke sør for Berlin. Dennis Olsen (21) vant begge de to løpene i åpningshelgen på Hockenheimring, og var klar til å forsvare sammenlagtledelsen i helgens to løp. Det klarte han, og med en seier og en tredjeplass har han økt forspranget til den sterkeste konkurrenten, Michael Ammermüller, ytterligere.

– Det har vært en veldig bra helg. Vi bommet dessverre litt med oppsettet på kvalifiseringen, så den ble ikke så bra som den kunne blitt. Dermed startet jeg som nummer to og nummer fire i løpene, sier Dennis.

I lørdagens løp fikk 21-åringen fra Våler i Østfold en kjempestart og kom seg med det forbi Christian Engelhart som startet i pole position. Engelhart kjører ikke full sesong i det tyske mesterskapet denne sesongen, men var blant Dennis’ aller argeste konkurrenter i fjor, og derfor smakte seieren ekstra godt.

– Ja, det var helt topp. Jeg fikk en veldig god start, og etter det prøvde jeg å kontrollere løpet så godt jeg kunne, sier han.

I søndagens løp kom Dennis seg forbi tyske Ammermüller på nest siste runde, og sikret seg dermed viktige poeng i sammendraget. Etter helgens to løp står dennis med 91 poeng mot Ammermüllers 69, men Porsche Junior-føreren er klar på at han ikke kan slappe av.

– Det at jeg klarte å komme meg foran Ammermüller i begge de to løpene var det viktigste. Selv om jeg har en god ledelse nå, så er det lite som skal til før han tar meg igjen. Det er tidlig i sesongen, og én uheldig helg kan være alt som skal til. Så jeg må fortsette å jobbe hardt, sier han.

Christian Engelhart vant søndagens løp foran Christopher Zöchling. Dennis norske konkurrent Marius Nakken kjørte inn til en 10. plass i lørdagens løp og måtte bryte på søndag.

Nå er det en kort pause for Olsens del, før han skal i aksjon igjen. Da er det Porsche Supercup i Monaco som står for tur.

– Jeg gleder meg veldig til det løpet. Det er mye press, men det blir en veldig kul helg. I Monaco er det veldig trangt, så det gjelder å holde seg unna veggene. Hovedmålet er å samle så mye poeng som mulig, sier Dennis om løpet på den legendariske banen som snirkler seg gjennom fyrstedømmets gater.

Porsche Supercup sendes direkte på både Viasat og Eurosport, og det kjøres kvalifisering fra 10.00 fredag og løpet starter 09.45 søndag 28. mai.