Nordens raskeste startfelt på Vålerbanen til helgen

racing_16_05
Racingsesongen starter på lørdag, og aldri før har starfeltet vært større og raskere. 155 biler kommer til å kjempe om seirene, fordelt på hele 22 finaler, som kjøres lørdag og søndag.

Det har blitt ny fart i alle GT-klassene, som i år toppes av den nye GT+ klassen for de mest ekstreme bilene. Ellers vokser historisk racing i hele Europa, og tiltrekker seg stadig nye førere og publikum. I år blir det tre historiske hovedklasser, som til sammen samler nesten 40 biler.

 

Formula Basic, Seven Racing og Shortcar kjører också i helgen, og her får vi se en hel del spennende debutanter. Den mindre Shortcar-klassen med 600cc motorer skal prøve å kjøre sammen med Seven Racing, som har ganske like rundetider. To gjesteklasser er også på besøk. Citroën DS3 Cup er en dansk-norsk klasse som kjører to løpshelger i Norge og resten i Danmark. Og her har nordmennene gode muligheter til å slå danskene på sin hjemmebane. Den andre klassen er FDM Sportsklasse. En billig innstegsklasse for unge førere som har vokst ut av karting og vil starte en gryende racingkarriere.

 

Premiereløpet byr erfaringsmessig på stor satsing fra kjøresugne førere etter en lang vinter, og en rekke nye biler og førere vil spisse dette ytterligere. Været er meldt bra og alt ligger til rette for en racingfest av dimensjoner.

Startlister

Mer informasjon: www.racingnm.no

 

Resultater:  www.svenskracing.se