Nore fortsatt i EM-ledelse

Ola Nore jr. og Rune Eilertsen kjørte inn til 4.plass både i Rally4 og junior-klassen i helgens EM-runde, Rally Roma. Nore forsvarte dermed ledelsen i junior-EM.

Med sin Renault Clio Rally4 leverte Ola Nore Jr og Rune Eilertsen et bra asfaltløp i Roma. I selskap med mange asfalteksperter kjørte de inn til 4.plass i Rally4 og var 1 minutt og 33 sekunder bak vinneren Roberto Daprà fra Italia i Peugeot 208. Norbert Maior fra Bulgaria er en hard konkurrent i begge EM-klassene for Nore, og han endte på 3.plass i helgen.

I junior-EM leder Nore Jr nå med 94 poeng. Nevnte Maior i Peugeot 208, som kun tok med seg to poeng mer enn Ola i Rally Roma, er på andreplass med 87. På en tredjeplass følger helgens vinner Roberto Daprà med 81 poeng.
I EM for Rally4 var resultatene i helgen de samme. Daprà leder dette mesterskapet med 109 poeng, mens Ola Nore Jr har 94. Maior har 87 poeng.

Totalvinner av Rally Roma ble Andrea Crugnola/Pietro Elia Ometto fra Italia i Citroën C3 Rally2. De var 23.1 sekund foran Giandomenico Basso og Granai Lorenzo i Skoda. Haydon Paddon og John Kennard endte på 3.plass i sin Hyundai og beholdt dermed fortsatt en klar EM-ledelse.
Paddon har 163 poeng. Martin Sesks fra Latvia måtte bryte løpet, men beholder andreplassen med 108 poeng. Mads Østberg deltok ikke i Rally Roma, men ligger fortsatt på en tredjeplass med 81 poeng.

Rally Roma hadde base i Fiuggi som ligger øst for Roma. Totalt ble det kjørt 13 fartsetapper på til sammen 189,5 km.

To EM-runder gjenstår, begge på asfalt, i henholdsvis Tsjekkia og Ungarn.

Em-stillingene finnes her: ERC (fiaerc.com)