Norge er med i European Digital Motorsport Cup

Den 14. mars er det klart for tidenes første European Digital Motorsport Cup, EDMC, hvor noen av de beste i både digital og virkelig motorsport skal kjøre mot hverandre i et 90 minutters løp på Spa. Norge stiller med eget lag, anført av team manager Daniel Størkersen og Norges beste simracere.

Syv europeiske bilsportforbund har gått sammen om å arrangere EDMC, og det er den danske promotoren Esport Racing som har fått ansvaret for å arrangere det første løpet som kjøres på en virtuell utgave av Spa-banen den 14. mars klokken 14.00.

Det er plattformen iRacing som brukes, og alle kjører med LMP2-biler. Hvert land stiller med seks biler i nasjonale farger, hvor hver bil deles av en simracer og en bilsportutøver med erfaring fra virkelig bilsport.

Fra Norge stiller simracere Tommy Østgaard, Jarl Teien, Oskar Biksrud, Ole Steinbråten, Kenneth Gulbrandsen og Anders Myhre, samt følgende utøvere med gyldig lisens for bilsport; Dennis Olsen, Håvard Kollen, Glenn Key, Emil Heyerdahl, Sindre Setsaas og Marius Nakken.

-Vi ble invitert til å delta i det første EDMC-løpet, og meldte derfor på et norsk lag. Vi kom litt sent inn i prosessen, men har fått uvurderlig hjelp av Anders Grandahl og Daniel Størkersen fra Racing Performance Center, som også driver sitt eget simracing team og kjenner det norske e-sportmiljøet svært godt. Disse kastet seg rundt på kort tid, og samlet sammen et meget sterkt norsk lag, noe vi er svært takknemlig for, sier sportssjef i Norges Bilsportforbund, Atle Gulbrandsen.

Team manager Daniel Størkersen vil også rette en takk til de mange sjåfører som har stilt opp på kort varsel.

-Det viser at vi har en god og voksende bredde i norsk e-sport, sier Størkersen.

De norske lagene møter sterke førere fra landene Danmark, Sverige, Tyskland, Polen, Irland og Island. Alle sjåførene har startet treningen og ser frem mot racet. Målet må være at vi har en norsk bil øverst på pallen.

Løpet vil bli streamet direkte på Youtube 14. mars klokken 14.00.