Norges Bilsportforbund leder an i Zerorally

nbf_miljoseksjonen-2.jpgNorges Bilsportforbund står ansvarlig for den tekniske gjennomføringen når Zero Emission Rally kjøres fra Oslo til Stavanger denne uken. Forbundets miljøseksjon markerer dette med egen bil først i løypa.

Norges Bilsportforbund har en aktiv miljøstrategi, og markerer dette gjennom solid engasjement i årets utgave av Zerorally.
– Vi vet at miljø og klimautfordringene påvirker alle former for sport og kultur, og vi i NBF har et særlig ansvar overfor bilsporten, sier generalsekretær Arild Antonsen.

Norges Bilsportforbund er et av få forbund i Norge som er miljøsertifisert, og gjennom det arbeidet som er utført de siste to-tre årene, ser NBF lyst på fremtiden.
Norsk bilsport har markert seg internasjonalt med stor fremgang innen positive tiltak for redusert utslipp. Stort sett alle bilsport-grener kjører i dag på E 85 (Bioetanol). Norge har fått internasjonale utmerkelser for sitt miljøengasjement, og det er opprettet en egen Miljøseksjon i NBF.

-Dette tilsier at vi trolig er en av de nasjoner som gjør mest for mer miljøvennlig utøvelse av bilsport i hele verden, fortsetter Arild Antonsen.
img_4277.jpg

Zerorally starter i Oslo mandag ettermiddag og har målgang i Stavanger på torsdag. Det er klasser for rene Elbiler, hybrider og Hydrogenbiler.

Leder av NBFs Miljøseksjon, Even Wiger, vil kjøre først i løpet med Norges første Plug In Toyota Prius, spesialbestilt av Eidsiva Energi allerede i 2008.

henning-co.jpg

Flere bilsportsutøvere vil være med blant deltagerne. Blant andre Henning Solberg, Cato Menkerud, Mads Østberg, Veronica Engan, Mats Lysen og Stian Paulsen. Artist og bilsportsutøver Eldar Vågan er også finne bak rattet i en av deltagerbilene.

I løpet skal det kjøres både autoslalåm, bakkeløp, banekjøring på gokartbaner og etapper langs landeveisen på idealtid.