Norgescup på Injection

haldammen_hjalmarsen_500.jpgMotorsportmagasinet «Injection» (Program 254) sendes på Viasat Sport onsdag 24.februar kl. 18.00. Reprise lørdag 27. februar kl. 20.00. Hele programmet er viet lørdagens norgescuprunde i rally, KNA Rally Finnskog. 

Det ble en dramatisk avslutning på KNA Rally Finnskog, da vinneren av Norgescupen i Nasjonale klasser ble avgjort på den siste transportetappen inn til mål i løpet. Peter Hjalmarsen (Mercedes 190) hadde kjørt fortest på fartsetappene, men glemte en reguleringskontroll på vei inn til Kongsvinger. Han måtte snu på transportetappen, men kom åtte minutter for seint til kontrollen og fikk 80 sekunders tillegg. Dermed tapte han med to sekunders margin til Tore Haldammen (Volvo 940). For KNA Kongsvingers egen Tore Haldammen ble dette løpet en spesiell opplevelse. Han har de siste årene slitt med flere alvorlige sykdommer og blant annet gjennomgått en hjertetransplantasjon. Nå er han utrolig nok tilbake bak rattet i en rallybil og lørdag endte det altså med seier.

Kampen om totalseieren i KNA Rally Finnskog ble ikke så dramatisk som i Norgescupklassene. Mads Østberg (Subaru Impreza WRC) stilte opp som etteranmeldt og vant oppskriftsmessig, halvannet minutt foran Sveinung Bieltvedt (Subaru Impreza Sti), som tok seieren i Gruppe N for mindre trimmede firhjulsdrevne biler.

Minner også om nett-TV sending (legges ut umiddelbart etter hovedsending på Viasat Sport) på www.injection.no