Norgesmestere i Crosskart

Det ble en flott og spennende avslutning på NM- og NC-sesongen i Crosskart på Starmoen med NMK Elverum som arrangør. Med 127 deltagere satte de rekord for denne sesongen og deltagerne var veldig fornøyd med Starmoen som bane. – Håper det blir NM her neste år også, kul bane, var blant kommentarene som kom etter løpet.

I 125 ccm ledet Simen Johansen fra NMK Grenland før denne NM-runden og han viste i de tre innledende omgangene at den ledelsen ønsket han ikke å gi fra seg. Med tre heatseiere stod han i beste startspor i A-finalen. Hans nærmeste konkurrent Jonas Sørli fra NMK Aremark var ikke like heldig og måtte kjøre B-finale før han var kvalifisert til A-finalen. Og det ble en dramatisk A-finale. 3 deltagere ble stående etter første sving, da 2 stk rullet, deriblant Johansen. Finalen ble rødflagget og de tre som var innblandet i stoppen fikk ikke kjøre finalen i henhold til reglement. Sørli kjørte inn til seier, men heldigvis for Johansen ble han rangert best av de som stoppet og han fikk da nok poeng til å sikre NM sammenlagt foran Sørlie. Patrick Ruud fra NMK Gardermoen kjørte seg opp til en bronseplass i mesterskapet ved å bli nummer 3 i løpet bak Isak Stjern Rød fra NMK Grenland.

Spennende ble det også i 250-klassen. Her ledet Simen Rønning Billingsø fra KNA Kongsvinger før det siste løpet, men Eirik Steinsholt fra NMK Grenland hadde deltatt i et færre løp enn de andre og måtte dermed ikke stryke noen løp. Han hadde dermed mulighet til gull i klassen. Steinsholt måtte kvalifisere seg til A-finalen via B-finalen, mens Billingsø var direkte i A. Og det ble så spennende som det kunne bli. Billingsø ble nummer 3 på løpet og Steinsholt nummer 5, dermed skilte det 1 poeng i Billingsø sin favør. Sebastian Myhr Bjerkli fra NMK Melhus får bronse i mesterskapet. Ferdinan Hjertstedt fra NMK Gardermoen vant løpet foran Lars Husebæk fra KNA Solør Motorsport.

Mats Samuelsen Lislevand fra NMK Konsmo har stort sett vært best i 650-klassen i hele år og ble norgesmester med 4 seire og en 2. plass. Like klar 2. plass ble det på Sondre Brendryen fra NMK Melhus foran Jan Terje Samuelsen fra NMK Konsmo. Det er bare disse tre som har kjørt alle NM-rundene i klassen.

Xtreme-klassen har blitt en suksessklasse i 2023 og hadde 22 deltagere på Elverum. Thomas Eek Murstad fra NMK Bø vant løpet foran Aleksander Heum fra NMK Grenland og Nikolai Haldammen fra KNA Kongsvinger. I sammendraget var det dermed Haldammen som kunne feire med NM-gull foran Markus Gimle Enger fra NMK Krabyskogen. Det ble spennende om bronsemedaljen som Sindre Trøyterud fra NMK Solør vant 1 poeng foran Jan Emil Wilsberg fra KNA Kongsvinger.

Norgescupen skulle også avgjøres på Elverum for de to juniorklassene. I 85 ccm  var det før det siste løpet helt likt i sammendraget mellom Jørgen Sørlie fra NMK Aremark og Linus Gimle Enger fra NMK Krabyskogen. Disse to kjørte like bra i innledende omganger og dermed var det førstemann i mål av disse to i A-finalen som ble vinner av Norgescupen. Her var det Jørgen Sørli som var raskest og vant løpet. Gimle Enger ble nummer fire og dermed vant han sølv i cupen sammenlagt foran Peder Johansen fra NMK Grenland. Vetle Kildal Bakken fra NMK Valdres ble nummer 2 løpet foran Iver Meistad fra NMK Melhus.

I Xtreme junior har Dennis Vik fra NMK Konsmo vært suveren hele sesongen og hadde vunnet Norgescupen før det siste løpet, som han også vant. Spenningen her stod om 2. og 3.plassen i klassen. Anniken Lindfjord fra NMK Elverum har kjempet med Henrik Farmen fra NMK Hønefoss og det var Lindfjord som til slutt kapret sølvmedaljen foran Farmen selv om Farmen slo Lindfjord på Elverum. Svenske Hampus Hagström ble nummer to på løpet og Sebastian Isaksætre fra KNA Solør Motorsport nummer tre.