Norgesmestere i Rallycross og Shortcar

NM i Rallycross ble avsluttet på Finnskogbanen 11.-12. september. Det var så jevnt i alle klasser at ingen medaljer var avgjort før løpet, noe som gjorde det til en intenst spennende helg. Flere av klassene var ikke avgjort før de kjørte over målstreken i siste finale.

Før løpet stod Espen Isaksætre fra KNA Solør Motorsport og Marius Solberg Hansen fra Asker og Bærum Motorsport helt likt i klassen for biler med 1600 ccm. Og de fulgte hverandre tett gjennom hele helgen på første og andre plass. Før finalen visste Solberg Hansen at dersom Isaksætre vant på hjemmebane kunne han ikke bli dårligere enn nummer 2 for å vinne gullet sammenlagt. Og det var sånn det ble, Isaksætre vant løpet foran Solberg Hansen. Dermed ble Marius Solberg Hansen norgesmester foran Isaksætre i sin første sesong i NM Rallycross. Sebastian Høidalen var overbevisende i kampen om bronsemedaljen og kjørte inn til en sikker 3. plass i løpet og bronse i NM.

I klassen for 2000 ccm biler var det like spennende med Åsmund Holten fra NMK Vikedal og Thomas Hårberg fra NMK Verdal/Levanger i hovedrollene. Hårberg ledet med 3 poeng på Holten, og det var slik at dersom Holten vant løpet foran Hårberg ville de stå likt på poeng, men med Holten som NM-vinner på grunn av flere seire. Slik spenning var ikke Hårberg spesielt interessert i og kjørte like godt inn til seier i klassen for Even Heggelund fra NMK Valdres og Holten på tredjeplass. Dermed ble det gull til Hårberg, sølv til Holten og bronse til Per Magne Røyrås fra NMK Kvinesdal.

Gullmedaljen i klassen for biler inntil 2400 ccm var den eneste som var ganske klar før løpet på Finnskogen og Simen Engsvik fra NMK Trøgstad var dermed ikke den som hadde det mest «travelt» på Finnskogbanen. Gullmedaljen var tidlig sikret og han endte i løpet opp på en 10.plass. Men det skulle ikke stoppe der for familien Engsvik. Minstemann Sander kjempet med flere andre om sølvmedaljen denne helgen og han sikret at jubelen stod i taket da han kjørte inn til andreplass i løpet og dermed sølvmedalje i NM. En unik situasjon når to brødre tar gull og sølv i samme klasse i rallycross-NM. Frode Leirhol fra NMK Valdres ble nummer tre i løpet og vant bronsemedalje i NM.

Jonas Dalseth Jacobsen fra NMK Hålogaland og Fredrik Ågedal fra NMK Konsmo hadde også en intens kamp om gullmedaljen i klassen for biler over 2400 ccm, og det skulle til slutt skille et poeng i NM-sammendraget. Ågedal vant løpet foran Jacobsen og vant dermed gull i NM. Emil Sivesind fra NMK Krabyskogen hadde en viss mulighet til å blande seg inn i kampen med de to før løpet, men etter hvert ble det klart at han ville bli nummer tre i NM. Terje Morstad fra NMK Gardermoen ble nummer tre i løpet.

NMK Trøgstad-gutta Sindre Madsen Moe og Torjus Svenneby samt Jens Hvaal fra NMK Grenland var de som skulle gjøre opp om medaljene i Norgescup for Rallycross Jr. Hvaal fikk problemer med bilen i 1. og 2. omgang og kom dermed tidlig bakpå i forhold til de to andre. Han måtte dermed først kjøre B-finale hvor han kvalifiserte seg til A-finalen. Han kjørte inn til 3. plass i A-finalen og 3. plass i Norgescupen. Madsen Moe hadde 5 poengs ledelse på Svenneby før finalen, og det var Svenneby som tok starten og ledet til mål. Men Madsen Moe kontrollerte inn 2. plass i løpet og dermed seier i Norgescupen foran Svenneby.

Shortcar hadde også NM-avslutning på Finnskogen denne helgen, etter å ha kjørt 8 racingløp og 2 rallycrossløp tidligere.
I Shortcar Bandit klassen sikret Theo Eriksen fra NMK Trøgstad gullet med fjerdeplass på løpet. Marcus Myrseth fra NMK Aurskog-Høland vant løpet og ble nummer to i NM, og Christoffer Amundsen fra NMK Drammen ble nummer tre på løpet og i NM.

I Shortcar Extreme var Thor Gunnar Hagen fra NMK Modum & Sigdal klar vinner av gullet før løpet og hadde dermed ikke noe press på seg dette løpet. Han endte til slutt på 7. plass i løpet. Vinner av løpet ble Frode Kveldstad fra NMK Orkla som med den seieren sikret seg sølvmedalje i NM foran Stian Fjukstad fra NMK Kongsberg. Steinar Klev fra NMK Kongsberg og Stian Frydenlund fra NMK Drammen ble henholdsvis nummer 2 og 3 i løpet.

Rallycross Historisk kjørte også en runde i Norgescupen på Finnskogbanen. Arnfinn Bergseng fra NMK Fluberg vant løpet foran Morten Østheim fra NMK Hadeland og Martin Joakimsen fra NMK Trøgstad. Norgescupen i Historisk avsluttes med Bakkeløp på Lillehammer 25. og 26. september.