Norgesmestere kåret i Crosskart

NM og NC i Crosskart ble avsluttet hos NMK Gardermoen, og det ble en spennende avslutning i flere klasser.

I Norgescupen for junior (85 ccm) stod medaljene mellom Ole Kristian Spilling fra NMK Konsmo, Linus Gimle Enger fra NMK Krabyskogen og Jørgen Sørlie fra NMK Aremark. Alle tre kvalifiserte seg til A-finalen og spenningen om gullmedaljen varte nesten til siste slutt. Det var Jørgen Sørlie som til slutt vant løpet på Gardermoen, men siden både Enger og Spilling også var i samme finale, ble det bronsemedalje på Sørlie. Spilling og Enger kjempet en jevn kamp helt til Enger fikk stopp på banen, og endte sist i finalen. Da var veien til gullmedaljen åpen for Spilling som ble nummer to i løpet, og Enger vant sølvmedalje.

 

Nesten like jevnt var det i 125 ccm-klassen. Tobias Spangen og Robin Larsen Hermansen fra NMK Hamar, og Simen Johansen fra NMK Grenland hadde alle mulighet til å vinne gull. For Hermansen og Johansen sin del var de avhengig av at Spangen kom et stykke bak i A-finalen, og de avslutte på topp. For som vanlig hadde alle tre også denne gangen kvalifisert seg til A-finalen. Men Spangen lagde ingen spenning rundt dette, han kjørte inn til seier i A-finalen og dermed gjentagelse av NM-tittelen fra 2021. Hermansen og Johansen ble henholdsvis nummer tre og fire i løpet og det ble da sølv til Hermansen og bronse til Johansen. Jonas Sørlie fra NMK Aremark ble for øvrig nummer to i løpet på Gardermoen.

Like spennende var det ikke i kampen om gullmedaljen i 250-ccm klassen, der Aron Stjern Rød fra NMK Grenland vant sitt fjerde løp for sesongen og dermed gull i NM. Derimot skulle det bli mer spennende med sølv- og bronsemedaljene. Her var det flere med i kampen og det var Kim Rino Weire fra NMK Konsmo som til slutt vant sølv ett poeng foran Troy Petersen fra NMK Melhus.

I 650 ccm klassen ble det noe dramatikk da to av medaljekandidatene havnet i en smell i første runde. Det ble rødt flagg og restart uten disse to. Kjetil Weaas fra NMK Gardermoen kjørte ikke de to første rundene i NM og lå dermed litt bak den umiddelbare teten før finalen. Men med tre pallplasser på de tre siste løpene hadde han veldig lyst til å ta steget opp på det øverste trinnet på hjemmebane. Han kom først ut i restarten og vant løpet foran Stinius Kvernrød fra NMK Melhus og Sondre Furuseth fra Oslo Motorsport. Med den seieren vant Weaas bronsemedalje i NM til tross for at han har ett mindre tellende løp enn konkurrentene.
Furuseth var mer eller mindre klar som NM-vinner før finalen og sikret seg gullet foran Kvernrød som vant sølv.

 

I Xtreme-klassen hadde Thomas Eek Murstad fra NMK Bø en teoretisk mulighet til å vinne gull i NM, og gjorde det han i første omgang måtte, nemlig å vinne løpet. Men Alexander Heum fra NMK Grenland hadde en god ledelse før finalen og ble nummer to i løpet. Dermed sikret han gullet foran Murstad på sølvplass. Nikolai Haldammen fra KNA Kongsvinger kjørte inn til tredjeplass i løpet og sikret seg med det bronseplass i NM med ett poengs margin til Sindre Trøyterud (NMK Solør).

Minilklassen ble vunnet av Victor Martinus Gundersen fra NMK Hønefoss, foran Max Nærum, NMK Grenland og Peder Meistad, NMK Melhus.

 

Poengstilling NM og NC

En fantastisk Crosskartsesong er over, 6 løp har vært arrangert, samt NEZ-runde hos NMK Melhus. Vi har hatt over 100 deltagere på hvert løp. Spesielt hyggelig er det med en stor 85-klasse, noe som er viktig for rekrutteringen. Xtreme har også utviklet seg til en stor klasse med mye heftig konkurranse.

Arrangører, alle funksjonærer og utøvere med team fortjener en stor takk for at Crosskarten fortsetter å være en flott gren med god rekruttering.