Norgesmesterskap i karting på Eggemoen

C_F_Skaare
Flere av Norges aller beste gokartførere møtes i helgen til Norgesmesterskap på Eggemoen Gokartbane på Ringerike. Det er mange norske førere som hevder seg svært godt internasjonalt for tiden, så det er stor prestisje i å vinne NM.

 

 

Det vil garantert bli spenning og intense dueller under årets norgesmesterskap i karting, der det kun er ett løp som teller og avgjør det hele. Rundt 100 førere er påmeldt til løpet, som arrangeres av NAF Motorsport Ringerike.

 

Det er fem klasser som kjører om NM på Eggemoen til helgen. Det er i formel Yamaha, formel Rotax, KF2, KF3 og KZ2 det skal kjempes om NM-medaljer.

 

Det skal kjøres både trening, tidskvalifisering, tre innledende omganger, prefinale og finale før de fem mestrene kan kåres på søndag. Med andre ord er et krevende mesterskap for deltagere og utstyr.

 

I formel Yamaha stiller over 20 førere til start. Denne klassen er ganske åpen, og alle de tre medaljevinnerne fra i fjor stiller til start. Fjorårets mester og sølvvinner fra 2011, Glenn Rumohr Granum fra NMK Modum & Sigdal, har hatt en god sesong så langt og leder norgescupen. Sølvvinner fra i fjor, Robin Wessel Boge fra NMK Bergen og bronsevinner Martin Blindheim, også han fra NMK Bergen, stiller som nevnt.

 

I klassen KF3 er 18 førere påmeldt. Fjorårets sølvvinner, June Malin Jahnsdatter Blad fra NMK Trøgstad er blant favorittene. Fjorårets bronsevinner Dennis Persen fra KNA Varna stiller også. Men det er også mange andre unge sterke utfordrere i denne klassen som har en øvre aldersgrense på 16 år i NM.

 

I klasse KZ2 stiller formel-fører Dennis Olsen fra KNA Varna. Han har tidligere høstet en rekke triumfer i karting, men kjører nå formel Renault ute i Europa. Når det er NM vil han imidlertid vise seg frem i Norge. Han skal kjempe mot blant andre fjorårets sølvvinner Tore Valvik fra NMK Sunnfjord og bronsevinner Thomas Bryntesson fra NMK Trøgstad. Steffen Engelberg Lundanes fra NMK Berge, som leder årets norgescup, må også regnes blant favorittene.

 

I formel Rotax er det 22 påmeldte førere. Kim Nordvang fra arrangørklubben NAF Motorsport Ringerike, var mester i denne klassen 2010 og han tok sølv i fjor og i 2009. Han vil være med i toppen også i år. Jonas Wendelboe Bråten fra NMK Modum & Sigdal leder årets norgescup og var fjerdemann i NM i fjor. Han vil sikkert bite hardt fra seg til helgen. Det samme kan man forvente fra fjorårets sølvvinner, Glenn Andre Fossen fra NMK Modum & Sigdal.

 

I den siste NM-klassen, KF2, er det ikke så stor deltagelse. Men Cedrik Fonn Skåre (bildet) fra NMK Sunnfjord, som nylig tok sølv i det Nordeuropeiske mesterskapet, stiller til start. Lederen av årets Norgescup så langt, Martin Ellegård fra KNA Varna, stiller også til start.

 

Kjøringen på Eggemoen begynner med trening fra fredag morgen. På lørdag starter kvalifiseringen og de innledende omgangene. Først på søndag ettermiddag er det klart hvem som stikker av med de gjeve medaljene.