Norgesmesterskap i karting på Elverum

dennis2-14.jpgAldri har Norge hatt bedre topper og bredde av internasjonale gokartførere. Derfor er det stor prestisje når årets Norgesmesterskap skal avgjøres på Starmoen Motorsenter på Elverum i helgen.

Det vil garantert bli spenning og intense dueller under årets norgesmesterskap i karting, der det kun er ett løp som teller og avgjør det hele. Over 100 førere er påmeldt til løpet, som arrangeres av NMK Elverum.

Det er fire klasser som kjører om NM på Starmoen til helgen. Det er i formel Yamaha, formel Rotax, KF3 og KZ2 det skal kjempes om NM-medaljer. I tillegg er Junior 60 med som gjesteklasse.

Det skal kjøres både trening, tidskvalifisering, tre innledende omganger, prefinale og finale før de fire mestrene kan kåres på søndag. Med andre ord er et krevende mesterskap for deltagere og utstyr.

I formel Yamaha stiller over 30 førere til start. Denne klassen er helt åpen. Her kan alt skje. Etter første runde i Norgescupen er det Andreas Kulstad Hagelund fra arrangørklubben NMK Elverum som leder. Kanskje skal hjemmefavoritten innfri. Men han får hard konkurranse fra rutinerte førere som fjorårets mester Kim Andre Gjerde fra KNA Varna. Også fjorårets sølvvinner Glenn Rumohr Granum fra NMK Modum & Sigdal stiller. Det samme gjør bronsevinner Joakim Vestli fra KNA Oppland. Norgesmesteren fra 2009, Torbjørn Lunden Bjerke fra KNA Nordvest vil også være en utfordrer.
I klassen KF3 er 17 førere påmeldt. I spissen for disse stiller Dennis Olsen fra KNA Varna som stor favoritt. Han er regjerende mester i denne klassen, og for to uker siden vant han prestisjefylte Viking Trophy på Rudskogen. Han har også flere internasjone seire i både Tyskland og Italia i år. De to siste årenes sølvvinner, Thomas Bryntesson fra NMK Trøgstad, stiller også til start. Lederen av norgescupen så langt i år, Cedrik Fånn Skåre fra NMK Sunnfjord stiller også blant favorittene. Han kjørte nylig inn til sterk 3. plass i Viking Trophy.

I formel Rotax, som har NM-status for andre gang i år, er det 22 påmeldte førere. Tittelforsvarer her er Kim Nordvang fra NAF Motorsport Ringerike, og han stiller på Elverum. Nordvang leder også årets norgescup i denne klassen. De to øvrige medaljevinnerne fra i fjor, Nikolai Stien fra NAF Gokart Kristiansand og Andreas Nesset fra KNA Varna, stiller også til helgen.
I klassen KZ2, der det er gir på kartene, er det 19 påmeldte til helgens NM. Her møtes en rekke rutinerte førere. Fjorårets sølvvinner, Kristoffer Bromseth fra KNA Varna stiller. Det samme gjør bronsevinneren fra i fjor, Steffen Lundanes fra NMK Bergen. Disse utfordres av blant andre hjemmefavoritten Kenneth Østvold fra NMK Elverum, som nylig kjørte inn til 2. plass i denne klassen i Viking Trophy. Østvold leder også norgescupen etter første runde.
Kjøringen på Starmoen begynner med trening fra fredag morgen. På lørdag starter kvalifiseringen og de innledende omgangene. Først på søndag ettermiddag er det klart hvem som stikker av med de gjeve medaljene.

(Foto: Camilla Smistad Tofterå)