Norgesmesterskap i karting på Rudskogen

kartingfelt_500.jpgDet er stor prestisje og det vil garantert bli spenning og intense dueller når årets norgesmesterskap i karting avvikles på Rudskogen Motorpark i Rakkestad i Østfold i helgen. Over 100 førere er påmeldt til løpet, som arrangeres av KNA Rudskogen.

Det er fire klasser som kjører om NM på Rudskogen til helgen. Det er i formel Yamaha, formel Rotax, KF3 og KZ2 det skal kjempes om NM-medaljer.

Det skal kjøres både trening, tidskvalifisering, tre innledende omganger, prefinale og finale før de fire mestrene kan kåres på søndag. Med andre ord er et krevende mesterskap for deltagere og utstyr.

I formel Yamaha stiller nesten 40 førere til start. Denne klassen er helt åpen. Her kan alt skje. Etter første runde i Norgescupen er det Joakim Vestli fra KNA Oppland som leder. Han endte på 5. plass i NM i denne klassen i fjor. Kim Viktor Hansen fra KNA Varna ligger på en andreplass i norgescupen så langt, og kan også være outsider.
Fjorårets norgesmester, Torbjørn Lunden Bjerke fra KNA Nordvest stiller også for å forsvare tittelen. Fjorårets bronsevinner, Glenn Rumohr Granum fra NMK Modum & Sigdal er også blant deltagerne på Rudskogen.

I klassen KF3 er det gledelig nok hele 22 førere som er påmeldt. Her stiller Dennis Olsen fra KNA Varna som stor favoritt. Han er regjerende mester i denne klassen, og han vant senest nå i helgen en runde i det tyske mesterskapet. Sølvvinner fra i fjor, og lederen av årets norgescup, Thomas Bryntesson fra NMK Trøgstad, stiller også til start. Kenneth Vik Gulbrandsen fra KNA Varna og Sander Joakim Sletten fra NAF Motorsport Ringerike er andre førere som kan hevde seg i toppen.

I formel Rotax, som har NM-status for første gang i år, er det 25 påmeldte førere. Det er Kim Nordvang fra NAF Motorsport Ringerike som leder årets norgescup i denne klassen, og han må dermed finne seg i å være blant favorittene. Ulrik Roland Pedersen fra KNA Varna ligger på en andreplass i norgescupen. Fjorårets sølvvinner i formel Yamha, Oskar-André Sandberg, også han fra KNA Varna, er en annen favoritt. Glenn Andre Fossen fra NMK Modum & Sigdal er også blant de beste i denne klassen.

I klassen KZ2 der det er gir på kartene, og gledelig nok 25 påmeldte til helgens NM. Her møtes en rekke rutinerte førere. Einar Lie fra NAF Haugesund er en av disse, og han stiller for å forsvare sin NM-tittel fra i fjor. Christian Krognes fra KNA Varna tok bronse i fjor, og selv om han nå satser på bilkjøring har han børstet støv av karten og vil helt sikkert være med i tetkampen. Det samme vil høyst sannsynlig Kenneth Østvold fra NMK Elverum være. De etablerte utfordres av unge lovende kartførere som Kristoffer Bromseth fra KNA Varna, Finn Erik Rismyhr og ikke minst Ayla Ågren fra KNA Varna som debuterer i denne klassen på Rudskogen.
Kjøringen på Rudskogen begynner med trening fra fredag morgen. På lørdag starter kvalifiseringen og de innledende omgangene. Først på søndag ettermiddag er det klart hvem som stikker av med de gjeve medaljene.